Μένουν έξω από τα Πειθαρχικά συμβούλια οι συνδικαλιστές…

Η απομάκρυνση, για πρώτη φορά μετά τη μεταπολίτευση, των συνδικαλιστών από τα πειθαρχικά συμβούλια, όταν εξετάζεται υπόθεση διαφθοράς και πλημμελούς άσκησης των καθηκόντων, θα είναι το βασικό χαρακτηριστικό του νέου πειθαρχικού δικαίου των δημοσίων υπαλλήλων που καταρτίζει η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών.
Το σχέδιο καταρτίζει η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών.
Ιδιαίτερα σημαντική αλλαγή στο πειθαρχικό δίκαιο, θα είναι ο χρόνος περαίωσης των ΕΔΕ, καθώς αυτός μειώνεται στον ένα μήνα, ενώ οι υπάλληλοι πουπαραπέμπονται για τα αδικήματα της δωροδοκίας και της υπεξαίρεσης τίθενταιαυτοδικαίως σε αργία ως την έκδοση της δικαστικής απόφασης και ταυτόχροναχάνουν το δικαίωμα να διεκδικήσουν στο μέλλον θέση προϊσταμένου.
Όπως είχε προαναγγείλει ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, για πρώτη φοράμε το νέο Πειθαρχικό Δίκαιο θα προβλέπεται επιπλέον ότι η μη ανάρτηση ή η μηέγκαιρη ανάρτηση όλων των πράξεων στο «Διαύγεια» θα συνιστά πειθαρχικόπαράπτωμα για τον υπάλληλο που έχει την ευθύνη, γεγονός που σημαίνει ότι εκτόςτων άλλων θα στερείται και του δικαιώματος προαγωγής.
Αυστηρότερες θα είναι με το νέο καθεστώς και οι πειθαρχικές ποινές, καθώς θαυπάρχουν οικονομικές κυρώσεις, το πρόστιμο επεκτείνεται σε 12 μήνες από τουςτρεις που προβλέπονται σήμερα, όπως και η προσωρινή παύση με πλήρη στέρησηαποδοχών, που επεκτείνεται στους 12 μήνες από τους έξι, ενώ παράλληλαθεσπίζεται και ο υποβιβασμός έως δύο βαθμούς από έναν που ισχύει μέχρι σήμερα.
Εν κατακλείδι, με το νέο πειθαρχικό δίκαιο, η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών«βάζει τέλος σε έναν κομματικοποιημένο, ευνοιοκρατικό, στην πραγματικότηταανύπαρκτο, πειθαρχικό έλεγχο αλλά και στη χειραγώγηση των δημοσίων υπαλλήλωναπό τις άνομες συναλλαγές που έχουν διαλύσει το Δημόσιο και απελευθερώνει τιςδημιουργικές δυνάμεις της δημόσιας διοίκησης για να εκπληρωθεί επιτέλους ηαξίωση των πολιτών για ένα κράτος που δουλεύει μόνο στην υπηρεσία τους»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.