Εγκρίθηκε σχέδιο δράσης που υποβλήθηκε από την Αναπτυξιακή Γρεβενών ΑΕ ΟΤΑ  στην τελευταία πρόσκληση υποβολής προτάσεων του προγράμματος CIVITAS CATALIST. Η υπογραφή της σύμβασης επιχορήγησης του σχεδίου δράσης πραγματοποιήθηκε στις 18 Απριλίου 2011 από το Δήμαρχο Γρεβενών κ. Δημοσθένη Κουπτσίδη.

Συνολικά υποβλήθηκαν 21 προτάσεις εκ των οποίων οι 14 συγκέντρωσαν βαθμολογία πάνω από το όριο προς έγκριση.  Απ’ αυτές επιλέχθηκαν για χρηματοδότηση (λόγω περιορισμένου προϋπολογισμού προγράμματος) οι 10, που είχαν τη μεγαλύτερη βαθμολογία κατά την αξιολόγηση.

Η πρωτοβουλία CIVITAS, η οποία προωθείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή από το 2000, υποστηρίζει Ευρωπαϊκές πόλεις στο να εισάγουν και να δοκιμάσουν φιλόδοξα και καινοτόμα μέτρα που έχουν ως στόχο την βελτίωση των αστικών μεταφορών. Για να επιτευχθούν οι στόχοι αυτοί, οι πόλεις συνδυάζουν ένα συνεπές σύνολο μέτρων που επιλέγονται συγκεκριμένα για να ταιριάζουν με τις τοπικές περιστάσεις.

Το σχέδιο δράσης της Αναπτυξιακής Γρεβενών υποβλήθηκε στη θεματική ενότητα «Ήπια Καινοτόμα Μέτρα» που επικεντρώνεται στην υιοθέτηση νέων προσεγγίσεων στη χρήση εναλλακτικών μέσων μεταφοράς. Το συγκεκριμένο σχέδιο φιλοδοξεί να  συμβάλλει στον ολοκληρωμένο σχεδιασμό για την προώθηση δραστηριοτήτων όπως το περπάτημα και το ποδήλατο, ώστε να εξασφαλίζεται η βιώσιμη αστική ανάπτυξη  κυρίως από περιβαλλοντική άποψη.  Οι προτεινόμενες δραστηριότητες εστιάζονται σε μια μελέτη σκοπιμότητας για ενδεχόμενη εισαγωγή νέων μέτρων  διευκόλυνσης της κυκλοφορίας των ποδηλάτων στην πόλη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμαρχος Γρεβενών κ.Δημοσθένης Κουπτσίδης υπέγραψε στις 11 Ιανουαρίου 2011  μαζί με άλλους ευρωπαίους εκλεγμένους πολιτικούς τοπικούς αντιπρόσωπους  πόλεων, τη διακήρυξη του φόρουμ CIVITAS, στο οποίο συμμετέχει η πόλη των Γρεβενών, όπου δηλώνεται  η δέσμευση για θέσπιση φιλόδοξων βιώσιμων πολιτικών αστικών μεταφορών, η υποστήριξη και συνεισφορά στην επίτευξη των στόχων της πρωτοβουλίας CIVITAS καθώς και η μεταφορά εμπειρίας και γνώσης για την πρόοδο και τα επιτεύγματα άλλων πόλεων που συμμετέχουν ενεργά στο φόρουμ του CIVITAS.

http://www.civitas-initiative.org/cms_network.phtml?id=1812&lan=en

THE CIVITAS INITIATIVE IS CO-FINANCED BY THE EUROPEAN UNION

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.