Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου για την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών

20 Απριλίου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Σύσκεψη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (Σ. Τ. Ο.) πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Δημάρχου Γρεβενών κ. Δημοσθένη Κουπτσίδη, την Μ. Τετάρτη, 20 Απριλίου 2011 στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Γρεβενών με θέμα: Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών.
Σε μία ακόμη σύσκεψη ουσίας και οργανωτικής διάρθρωσης εν όψει της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο κλήθηκε να σχεδιάσει για τη λήψη προληπτικών μέτρων για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών αλλά και να συντάξει το μνημόνιο ενεργειών για περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών που προέρχονται από δασικές πυρκαγιές.
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου στη σύσκεψη ανέπτυξαν τα έργα, τις δράσεις και τα μέτρα πρόληψης και ετοιμότητας που πρόκειται να εφαρμοστούν για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών στην περιοχή και αυτό το έτος, ενώ δήλωσαν έτοιμοι και διαθέσιμοι για συντονισμό και στενή συνεργασία προκειμένου να συμβάλλουν στη διαφύλαξη του δασικού μας πλούτου.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν, οι Αντιδήμαρχοι κα Πέτρου και κ. Χατζηγεωργίου, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μπατακόγιας, ο Υποδιευθυντής της Αστυνομικής Δ/νσης Γρεβενών κ. Νταλέτσος, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γρεβενών κ. Καίσαρης, ο Διοικητής του Στρατοπέδου Γρεβενών κ. Βουτσής, αρμόδια στελέχη της Δ/νσης Δασών και της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Γρεβενών, καθώς και εκπρόσωποι των Εθελοντικών Ομάδων.

This entry was posted on Τετάρτη, 20 Απριλίου, 2011 at 20:59 and is filed under ΔΗΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply