Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Μιχάλης Γαβρίδης: ..”Γινότανε της κακομοίρας”… – Δείτε βίντεο

5 Απριλίου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Για όλα τα θέματα που αφορούν στο Νοσοκομείο Γρεβενών μίλησε ο Διοικητής του Μιχάλης Γαβρίδης. Αναφέρθηκε στις 13 νέες προσλήψεις Ιατρών που πραγματοποιήθηκαν επί δικής του θητείας και αναμένει άλλους 7:(2 παιδιάτρους, 2 οδοντογιατρούς, 1 καρδιολόγο και 2 ακτινολόγους), ενώ έχει προσλάβει 22 νοσηλευτές. Είπε ακόμη για την αγορά που έκανε δύο σύγχρονων 4Χ4 ασθενοφόρων και διαχώρισε τη θέση του για καθυστερήσεις που μπορεί να γίνοντααι στην μεταφορά ασθενών λέγοντας: “άλλο ΕΚΑΒ κι άλλο Νοσοκομείο Γρεβενών”. Είπε ακόμη για τον Αξονικό τομογράφο που θα εγκατασταθεί στο Νοσοκομείο Γρεβενών (κόστους περίπου 350.000€ και που εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ), μέσα στους επόμενους 5 με 6 μήνες όπου και εκεί θα χρειαστεί επιπλέον άλλους 2 ακτινολόγους για την λειτουργία του.
“Για να λειτουργήσουν αποδοτικά τα Νοσοκομεία χρειάζεται συντονισμός ανάμεσα στα 5 Νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας” ενώ προέβλεψε πως πιθανόν να υπάρξει στο μέλλον Διοικητική συγχώνευση ανάμεσα στα Νοσοκομεία των πρώην Νομών. Ο Μιχάλης Γαβρίδης ανέφερε πως σχεδιάζεται να δημιουργηθεί περιφερειακό Ιατρείο στην περιοχή Αγία Παρασκευή Πολυνερίου και να λειτουργήσει φωτοβολταϊκά στη στέγη του Νοσοκομείου με χορηγία των ΕΛΤΑ αφού όμως διευθετηθεί πρώτα το ζήτημα σε συνεννόηση με τη ΔΕΗ.
Στη διάρκεια της μέχρι τώρα θητείας του κατάφερε να μειώσει τις δαπάνες για την αγορά φαρμάκων κατά 26%, για την αγορά χημικού υλικού κατά 30%,για την αγορά διαφόρων άλλων υλικών κατά 20% και για την αγορά υγειονομικού υλικού κατά 8%.
” Οι υποχρεώσεις του Νοσοκομείου μέχρι τον Απρίλιο του 2010 ήταν 10 και πλέον εκατομμύρια ενώ τώρα το ποσό αυτό βρίσκεται περίπου στα 4 και κάτι εκατομμύρια” είπε ο Διοικητής και αναφέρθηκε στην κακοδιαχείριση που γινόταν πριν, “γινόταν της κακομοίρας” είπε χαρακτηριστικά, αφήνοντας απ έξω όμως τον πρώην διοικητή Λάμπρο Μπιρμπίλη τον οποίο θεωρεί ηθικό αλλά και ικανό.
Δείτε μερικά αποσπάσματα από τη συνέντευξη:This entry was posted on Τρίτη, 5 Απριλίου, 2011 at 10:20 and is filed under ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply