Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις για τα σχολεία στη Δεσκάτη

4 Απριλίου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Σε γενική συνέλευση των γονέων των 3 δημοτικών σχολείων της Δεσκάτης που έγινε στις 3-04-11 αποφασίστηκε η συνέχιση των κινητοποιήσεων για να μην κλίσει κανένα σχολείο στην Δεσκάτη.  Αναφέρεται ότι εδώ και 1,5 μήνα στην Δεσκάτη γίνονται γενικές συνελεύσεις των συλλογών γονέων κάθε εβδομάδα με καθολική συμμετοχή και όπου αποφασίστηκαν και πραγματοποιήθηκαν δράσεις όπως: 1) πορεία και κατάληψη του Δημαρχείου με αποτέλεσμα την αλλαγή της απόφασης από θετική κατά πλειοψηφεία για να κλίσει σχολείο σε ομόφωνη αρνητική.2)επίσκεψη –διαμαρτυρία στην Κοζάνη στην περιφερειακή δ/νση εκπαίδευσης που είχε σαν αποτέλεσμα την για πρώτη φορά επίσκεψη της δ/τριας στην Δεσκάτη.3)το κλείσιμο του δρόμου στην διακλάδωση Καρπερού –Γρεβενών.4)την αποχή των μαθητών επί 2 βδομάδες από τα μαθήματα και στα 3 δημ.σχολεία.
Η ίδια συνέλευση απαίτησε την κατεπείγοντος επίσκεψη του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κου Χαντάβα στην Δεσκάτη για επαφή και ενημέρωση με τους γονείς και τους φορείς της πόλης για το θέμα των σχολέιων,καθώς εκφράστηκε και η απορία –έντονη δυσαρέσκεια γιατί ενώ με αποφάσεις όλων των συνελεύσεων των γονέων και τις συντονιστικής επιτροπής ζητείτο η επίσκεψη του βουλευτή στην Δεσκάτη αυτό δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα .Και ενώ ο Βουλευτής μας έχει συναντηθεί με εκπροσώπους χωριών των Γρεβενών για το ίδιο θέμα αυτό δεν έχει γίνει στην Δεσκάτη που συγκεντρώνει το 1/3 του πλυθησμού του νομού το οποίο και εκπροσωπεί στο κοινοβούλιο.
Επίσης η γενική συνέλευση επέκρινε την μονομερή κίνηση του Δημάρχου Δεσκάτης να συναντηθεί προσωπικά και μόνον αυτός με τον Βουλευτή όπως και να επισκεφθεί μονομερώς το υπουργείο,αντίθετα με τις αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων των γονέων και της συντονιστικής επιτροπής της οποίας και ήταν πρόεδρος καταργώντας της κατά αυτόν τον τρόπο.
Αναδείχτηκε νέα συντονιστική απαρτιζόμενη μόνο από γονείς η οποία και θα απαίτηση συνάντηση με την υπουργό και θα οργανώσει σειρά από δράσεις έως την δικαίωση.

Συντονιστική επιτροπή συλλόγων γονέων

This entry was posted on Δευτέρα, 4 Απριλίου, 2011 at 20:50 and is filed under ΔΕΣΚΑΤΗ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply