Είναι γνωστό πως επί σειρά ετών, με πρωτοβουλία της προηγούμενης κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, χορηγούνταν υποτροφίες σπουδών σε τέκνα αγροτών. Με την αλλαγή της κυβέρνησης τον Οκτώβριο του 2009, η διαδικασία πάγωσε, με αποτέλεσμα 5.751 αιτήσεις να βρίσκονται κυριολεκτικά «στον αέρα». Ο Αν. Γραμματέας της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Καστοριάς κ. Ζήσης Τζηκαλάγιας, αντιλαμβανόμενος το μέγεθος του προβλήματος και με δεδομένο πως οι δικαιούχοι των εν λόγω υποτροφιών είναι τέκνα ανθρώπων του μόχθου που με στερήσεις και θυσίες σπουδάζουν τα παιδιά τους, κατέθεσε στις 15 Μαρτίου 2011 Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κ. Σκανδαλίδη, προκειμένου να πληροφορηθεί τις προθέσεις της ηγεσίας του Υπουργείου για το θέμα. Ο κ. Υπουργός απάντησε στο βουλευτή με την υπ. αριθμ. 954-18/3/2011 απάντησή του που του κοινοποιήθηκε στη θυρίδα του στη Βουλή στις 31/3/2011. Διαβάζοντας την απάντηση του κ. Σκανδαλίδη, με μεγάλη μας λύπη διαπιστώνουμε πως η σοσιαλιστική κι φιλολαϊκή κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. με ιστορικό «φιλολαϊκών» μέτρων κατά το παρελθόν όπως το «Τσοβόλα δώστα όλα», αποφάσισε να πάει στο άλλο άκρο υιοθετώντας το «Σκανδαλίδη πάρτα όλα». Σε αυτά τα πλαίσια, έσπευσε να ψηφίσει το νόμο 3877/2010 (ΦΕΚ 160/Α΄) άρθρο 25 σύμφωνα με τον οποίο καταργούνται όλες αυτές οι ευεργετικές διατάξεις του νόμου 3698/2008 που είχε ψηφίσει η Νέα Δημοκρατία.

Είναι προφανές αλλά και λυπηρό το γεγονός πως η κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ., κατειλημμένη από αμόκ συγκέντρωσης όσο το δυνατόν περισσότερων χρημάτων, προς ικανοποίηση των όρων του Μνημονίου, δε διστάζει να πάρει ακόμα και το ξεροκόμματο από το πιάτο των ανθρώπων του μόχθου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.