Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Εκδήλωση του ΚΚΕ Γρεβενών για την Παιδεία

30 Μαρτίου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Γρεβενών του Κ.Κ.Ε. διοργανώνει ανοιχτή εκδήλωση που θα γίνει την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011 και ώρα 7+30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων στο Δημαρχείο Γρεβενών (Πλατεία Ελευθερίας), με θέμα «Οι εξελίξεις στο χώρο της παιδείας και οι θέσεις του Κ.Κ.Ε.». Την παρουσίαση των θέσεων θα κάνει ο Νώντας Στολτίδης, μέλος του Γραφείου Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του Κ.Κ.Ε και ωρομίσθιος καθηγη-τής στο ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας.
Στην εκδήλωση καλούνται να καταθέσουν τις απόψεις – προτάσεις τους Φορείς της Παιδείας (Σύλλογος Δασκάλων, ΕΛΜΕ Γρεβενών, Σύλλογοι Γονέων και κηδεμόνων) καθώς και άλλοι μαζικοί Φορείς.
Οι συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολείων σε όλη τη χώρα θέτουν επί τάπητος το ζήτημα του «νέου σχολείου» του ΠΑΣΟΚ. Επιδιώκουν να στοιβάξουν τα παιδιά, σε πολυδύναμα σχολεία, που θα παράγουν μαζικά ευέλικτους, καταρτίσιμους εργαζόμενους, σχολεία που θα μπορούν να προσελκύουν χορηγούς. Κλείνουν σχολεία – κλείνουν το δρόμο στη μόρφωση και τη ζωή.
Σήμερα υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις ώστε όλα τα κοινωνικά αγαθά, υλικά και πνευματικά, όπως η παιδεία και η επιστημονική έρευνα, που σήμερα είναι εμπόρευμα και προνόμιο της αστικής τάξης, να περάσουν στον κοινωνικό προγραμματισμό και έλεγχο από τους ίδιους τους δημιουργούς τους και να γίνου κτήμα όλης της κοινωνίας.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Γρεβενών του Κ.Κ.Ε.

This entry was posted on Τετάρτη, 30 Μαρτίου, 2011 at 22:26 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΕΚΔΗΛΩΣΗ, ΠΑΙΔΕΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply