Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Σύσκεψη με την ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ ΑΕ παρουσία του Γιάννη Μαγκριώτη

28 Μαρτίου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 24-3-2011 στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με την συμμετοχή του Υφυπουργού Υποδομών κ. Γιάννη Μαγκριώτη, των Βουλευτών της Δυτικής Μακεδονίας, της Γ. Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, του Περιφερειάρχη και των Αντιπεριφερειαρχών, των Δημάρχων, του Προέδρου και Δ/ντα Συμβούλου της “ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.” και φορέων της Δυτικής Μακεδονίας.

Ο Βουλευτής του Ν. Γρεβενών κ. Θανάσης Χαντάβας κατά την παρέμβαση του, ζήτησε από τον κ. Υφυπουργό  την άμεση αλλαγή της χάραξης του οδικού άξονα Ε-65 που θα συνδέει τη Λαμία με την Εγνατία Οδό στο τμήμα Καλαμπάκας – Γρεβενών. Πρότεινε η νέα χάραξη να είναι παράλληλη της υφιστάμενης Εθνικής Οδού Καλαμπάκας – Αγιόφυλλου, στην οποία δεν υφίσταται θέμα προστασίας της αρκούδας. Όπως τόνισε, είναι γενική η εκτίμηση ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας θα ακυρώσει την υφιστάμενη χάραξη. Κατά συνέπεια θα πρέπει το Υπουργείο Υποδομών να αλλάξει άμεσα τη χάραξη για να μην καθυστερήσει η

κατασκευή του Ε-65 και του οδικού άξονα Δεσκάτης – Γρεβενών.

Απευθυνόμενος στον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Δακή, πρότεινε να ζητήσει αλλαγή χάραξης και το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας, καθώς επίσης να εκχωρηθεί η αρμοδιότητα της μελέτης και κατασκευής του οδικού άξονα Δεσκάτης – Γρεβενών στην “ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ Α.Ε.”

Ο κ. Χαντάβας, ζήτησε από τον παριστάμενο Πρόεδρο της εταιρίας, να κατασκευαστούν άμεσα ο κόμβος Γόργιανης, οι Σταθμοί Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (ΣΕΑ) και το Οικομουσείο στην Εγνατία Οδό στην περιοχή των Γρεβενών. Ζήτησε επίσης, να υλοποιηθούν άμεσα τα παράπλευρα έργα της Εγνατίας Οδού στην Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών, μεταξύ των οποίων είναι και η διάνοιξη δρόμων για να εισέρχονται οι αγρότες στα χωράφια τους.

This entry was posted on Δευτέρα, 28 Μαρτίου, 2011 at 16:10 and is filed under ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΤΑΞΙΔΙΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply