Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

“Ιστορίες για Αρκούδες” το Σάββατο στα Γρεβενά

23 Μαρτίου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος με την υποστήριξη του Δήμου Γρεβενών παρουσιάζει τρία σατιρικά μονόπρακτα του Αντον Τσέχωφ υπό τον τίτλο «Ιστορίες για Αρκούδες» σε σκηνοθεσία Γιάννη Καλατζόπουλου. Παίζουν οι ηθοποιοί: Τάσος Πανταζής , Αλέξανδρος Ζαφειριάδης, Μαρίνα Χατζηιωάννου. Όλος ο παραλογισμός της καθημερινότητας των απλών ανθρώπων, όταν αυτήν στρεβλώνεται από την διαβρωτική  δύναμη του χρήματος, συμπυκνωμένος με αριστοτεχνικό τρόπο σε τρία μονόπρακτα του «πατέρα του σύγχρονου θεάτρου». Ο Τσέχωφ στα πιο μεγάλα του κέφια χαρίζει άφθονο γέλιο που δεν εξατμίζεται μόλις κλείσει η Αυλαία. Πρόκειται για τα μονόπρακτα του Άντον Τσέχωφ: «Πρόταση γάμου», « Οι βλαβερές Συνέπειες του καπνού» και «Η αρκούδα» που παρουσιάζει το Κλιμάκιο Μακεδονίας – Θράκης του ΚΘΒΕ σε σκηνοθεσία του  Γιάννη Καλατζόπουλου.

Τα τρία μονόπρακτα του Τσέχωφ που θα προβληθούν κρατούν μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά όλων των ηθοποιών του κόσμου για δυο κυρίως λόγους: πρώτον, γιατί δεν υπάρχει δραματική σχολή σε ολόκληρο τον πλανήτη, που να μην περιλαμβάνει στα μαθήματα υποκριτικής κάποιες σκηνές από αυτά τα έργα και δεύτερος λόγος είναι ότι αυτά τα μονόπρακτα έχουν βοηθήσει κάθε ηθοποιό να συνειδητοποιήσει την ιδιοφυία του Τσέχωφ να συλλάβει την χιουμοριστική και την κωμική διάθεση που διαπερνά όλα του τα έργα.

Ειδικά για την παράσταση της περιοδείας του ΚΘΒΕ μειώνει κατά 50% την τιμή του εισιτηρίου. Έτσι η τιμή του εισιτηρίου διαμορφώνεται στο 10 ευρώ (γενική είσοδος). Επίσης ισχύουν εισιτήρια ΟΓΑ. Επιπλέον ισχύει ΕΙΔΙΚΗ ΤΙΜΗ 8 ευρώ κατ΄ άτομο για τα μέλη Συλλόγων και Σωματείων που θα εκδώσουν ομαδικό εισιτήριο άνω των δέκα ατόμων.

Όσοι σύλλογοι θέλουν να επωφεληθούν από το μειωμένο εισιτήριο θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τον υπεύθυνο της περιοδείας κ. Ηλία Κοτόπουλο (τηλ. 6973432360), το αργότερο μια μέρα πριν την προγραμματισμένη ημερομηνία της κάθε παράστασης ένας εκπρόσωπός τους να δίνει λίστα με ονόματα μελών που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν.

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Γρεβενών  το Σάββατο 26  Μαρτίου 2011. Ώρα έναρξης 21.00

This entry was posted on Τετάρτη, 23 Μαρτίου, 2011 at 10:31 and is filed under ΔΕΚΕΓ- ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ, ΔΗΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply