Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

ΝΟΔΕ Γρεβενών της Νέας Δημοκρατίας: ” Αλλάξτε τον εκπαιδευτικό χάρτι…”

17 Μαρτίου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Το Υπουργείο Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων στις αρχικές δεσμεύσεις του εξαίρεσε την Παιδεία από τις μνημονιακές εντολές, καθιστώντας πρώτα τον μαθητή στο επίκεντρο της πολιτικής που θα εφάρμοζε στην εκπαίδευση. Αποδεικνύει σήμερα με τον πιο περίτρανο τρόπο, ότι με τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολείων σε όλη την Επικράτεια, δημιουργεί προβλήματα στην εκπαίδευση και καταλύει έτσι τον δωρεά, δημόσιο και εννιαίο χαρακτήρα της.
Ερημώνετε η επαρχία και οι μαθητές θα είναι αναγκασμένοι να χάνουν πολύτιμο χρόνο και χρήματα για να είναι συνεπείς στο καθημερινό πρόγραμμα εκπαίδευσης . Οι μετακινήσεις τους θα αυξάνονται, χωρίς να διαφαίνεται ότι θα εξασφαλίζονται , με την σημερινή υποχρηματοδότηση της Πολιτεία προς στους Δήμους που αργά η γρήγορα θα αναλάβουν όλο το βάρος αυτής της αλλαγής.
Η Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών συμπεριλαμβάνετε ως η τρίτη κατά σειρά πολυπληθής σε καταργήσεις σχολικών μονάδων όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο βάζοντας στην άκρη όλες τις ομόφωνες αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων και των φορέων της εκπαίδευσης που αρχικά ζητήθηκαν προς διαβούλευση,καταλύοντας ακόμα και δημοκρατικές αρχές. Απαιτούμε να αλλάξει αυτός ο εκπαιδευτικός χάρτης λαμβάνοντας υπόψιν τις ιδιαιτερότητες του τόπου μας, και αυτός ο οποίος θα προκύψει να είναι αποτέλεσμα δημοκρατικού διαλόγου.
ΤΟΜΕΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΝΟΔΕ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

This entry was posted on Πέμπτη, 17 Μαρτίου, 2011 at 15:28 and is filed under ΠΑΙΔΕΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply