Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

«Ρόδα τσάντα και κοπάνα» στο Πολιτισμικό Κέντρο Γρεβενών

17 Μαρτίου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Η ταινία Ελληνικής παραγωγής 2011 «Ρόδα τσάντα και κοπάνα» του Όμηρου Ευστρατιάδη με τους Ντούζο, Φιλίνη, Χρονοπούλου, Μανθόπουλο, Σταγόπουλο, Παπαθανάση, Βουτσά, Παπαδόπουλο, Κωνσταντίνου, Βουτσά θα προβάλλεται στην αίθουσα του Κέντρου Πολιτισμού Γρεβενών από την Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011 μέχρι την Κυριακή 20 Μαρτίου 2011. Οι προβολές έχουν ως εξής:

Εκτάκτως την Πέμπτη 17/3/2011 – ώρα 21:00 διότι υπήρχε προγραμματισμένη Επιστημονική ημερίδα την Παρασκευή 18 Μαρτίου

Σάββατο 19/3/2011 – ώρα 19:00 και 21.30

Κυριακή 20/3/2011 – ώρα 19:00 και 21:30

Λίγα λόγια για την ταινία: Μετά από 30 χρόνια μετανάστευσης στην Αμερική ο πάμπλουτος «αυτοδημιούργητος» μαφιόζος Pit Paras αποφασίζει να επιστρέψει στην Ελλάδα και να επενδύσει σε μια μπιζνα διαφορετική από τις άλλες…να αγοράσει και να διευθύνει το εγκαταλελειμμένο «λύκειο Χαβαλέ».
Στην φιλόδοξη όμως προσπάθεια του να αναβιώσει το ιστορικό σχολείο, κουβαλάει και τον απαράβατο όρο της διαθήκης Χαβαλέ να προσλάβει όλους όσους από τους απόφοιτους έγιναν καθηγητές. Έτσι ο Μπίλιας και η παρέα του επιστρέφουν αλλά αυτή τη φορά ως καθηγητές και επειδή…ρόδα είναι και γυρίζει…αυτοί πλέον βρίσκονται στο στόχαστρο της νέας γενιάς μαθητών. Κι εκεί αρχίζει η περιπέτεια… στο επίκεντρο η παλιά παρέα που δεινοπαθεί στα χέρια των νέων κινδυνεύοντας να χάσουν την φήμη και την αίγλη τους, οι μαθητές ανταγωνίζονται σε πλάκες τους παλιούς, περνάει όλη η ατμόσφαιρα της ζωής – της διασκέδασης – της νοοτροπίας και των ειδυλλίων της νεολαίας παράλληλα με μια σειρά guest που προσπαθούν να μεταδώσουν το μυστικό της επιτυχίας κάθε επαγγέλματος στους μαθητές και κάνουν άνω κάτω το σχολείο, τον «αυτοδημιούργητο» λυκειάρχη και τους μπελάδες του, την ευρηματική και αθυρόστομη καθαρίστρια που σχολιάζει τα πάντα, τον κυλικειάρχη με τον βοηθό του που τα κάνουν μαντάρα, τον δύστυχο και κατατρεγμένο κηπουρό, και το γέλιο δεν τελειώνει ποτέ…

Ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΚΕΓ

Βάιος Κόραβος

This entry was posted on Πέμπτη, 17 Μαρτίου, 2011 at 20:43 and is filed under ΔΕΚΕΓ- ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ, ΕΚΔΗΛΩΣΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply