Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Νομού Γρεβενών , συμπαραστέκεται στον αγώνα της επιτροπής αγώνα κατά της συγχώνευσης των δημοτικών Σχολείων και καλεί τους εργαζόμενους του Νομού μας να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις της Επιτροπής και ιδιαίτερα στο Γρεβενιώτικο Συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011 και ώρα 10,00 στο ρολόϊ της Πόλης     .
Η εργατική Τάξη ήταν πάντα υπέρ του διαλόγου και της επίλυσης των προβλημάτων μέσα από ένα γόνιμο διάλογο .
Αναγνωρίζουμε τα προβλήματα που υπάρχουν στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και το κόστος που προκύπτει από τα διάσπαρτα πολύ μικρά Σχολεία στο ανάγλυφο της Χώρας μας. Αναγνωρίζουμε  και την ανάγκη τα παιδιά μας να έχουν μια καλύτερη και σύγχρονη Ευρωπαϊκή παιδεία, χωρίς μονοθέσια Σχολεία και με ίσες  ευκαιρίες για μάθηση.
Κατανοούμε τα προβλήματα που προκύπτουν από τη μεταφορά των παιδιών σε ένα κακό επαρχιακό οδικό δίκτυο , με τις δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στο Νομό μας και τις άλλες ιδιαιτερότητες .
Ιστορικά οι όποιες αλλαγές ακόμη και εάν ήταν καλές ,αποτυγχάνουν , εάν δεν έχουν την στήριξη της κοινωνίας.
Καλούμε την κα Υπουργό Παιδείας να αποσύρει τις προτάσεις της και να προσφύγει στον αναγκαίο διάλογο με την τοπική κοινωνία .
Μέσα από αυτό το διάλογο θα προκύψουν σίγουρα νέες προτάσεις για συγχώνευση σχολείων που θα είναι  προς το συμφέρον όλων και  ιδιαίτερα της παιδείας και της τοπικής κοινωνίας.

Η ΑΔΕΔΥ
Το Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Ν. Γρεβενών  δηλώνει την αντίθεσή του και καταδικάζει, την ενέργεια της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας και της κυβέρνησης να προχωρήσει σε καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων στο Δήμο μας, χωρίς ουσιαστικό διάλογο με την εκπαιδευτική κοινότητα, τους τοπικούς  φορείς  και την τοπική κοινωνία.
Η τακτική να αντιμετωπίζεται ο χώρος της Παιδείας  με οικονομικά κριτήρια δε συνάδει με την εκφρασμένη βούληση όλων για αναβάθμισή της.
Η διαρκής υποχρηματοδότηση και οι περικοπές έχουν δημιουργήσει ένα ασφυκτικό πλαίσιο λειτουργίας και υπάρχει δικαιολογημένα η αντίληψη ότι και η Παιδεία συνθλίβεται από τις επιλογές του μνημονίου και του Δ.Ν.Τ.
Η κατάργηση των σχολικών μονάδων από την κυβέρνηση αποτελεί ισχυρό πλήγμα στο δικαίωμα των παιδιών μας  να μορφώνονται και αποτελεί αποφασιστικό βήμα για τη διαμόρφωση του νέου σχολείου, βάζοντας νέους ταξικούς φραγμούς στη μόρφωση των παιδιών του Γρεβενιώτικου λαού.
Θεωρούμε ότι δεν μπορεί να υπάρξει δωρεάν, δημόσια, ποιοτική παιδεία που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες με λογιστικά κριτήρια που προτάσσουν τις περικοπές σε σχολεία, χρήματα και εκπαιδευτικούς.
Το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Ν. Γρεβενών  καλεί την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να  επανεξετάσει το όλο θέμα και να προχωρήσει στην άρση της απόφασης για τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις των σχολείων.
Το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Ν. Γρεβενών  συμμετέχει στην 3ωρη στάση εργασίας που κήρυξε η  Επιτροπή Αγώνα από κοινού με τους άλλους φορείς για τις συγχωνεύσεις σχολείων, την Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2011, και ώρα 10.00 πμ έως 13.00 μμ και καλούμε τους εργαζόμενους του δημόσιου τομέα να συμμετέχουν στην στάση εργασίας και να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη και ώρα 10.00 πμ στην Πλατεία Λαχαναγοράς για να δηλώσουμε μαζί με τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, όλους τους κατοίκους του Δήμου μας, την αντίθεσή μας στην κατάργηση των σχολείων και να παλέψουμε όλοι μαζί να μην κλείσει κανένα σχολείο του Δήμου μας.

Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΔΕΔΥ Ν. ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.