Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Οι επόμενες δράσεις της επιτροπής αγώνα κατά του κλεισίματος των σχολείων

16 Μαρτίου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Η επιτροπή αγώνα Δήμου Γρεβενών κατά της συγχωνεύσεως σχολείων μετά τη δημοσίευση των αποφάσεων για κατάργηση δημοτικών σχολείων και Γυμνασίων στην περιοχή μας που έρχεται σε ευθεία σύγκρουση με το λαϊκό αίσθημα όπως αυτό εκφράστηκε μέσα από την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου αλλά και τη σύσσωμη αντίδραση των τοπικών φορέων, ανακοινώνει τα εξής:
1)Η επιτροπή θα συμμετάσχει αγωνιστικά στην  κατάληψη την Τετάρτη 16 Μαρτίου,  των γραφείων της Α’βάθμιας και Β’ βάθμιας εκπαίδευσης στην πόλη των Γρεβενών, ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Αμυγδαλειών, στην οποία θα λάβουν μέρος και όλοι οι Σύλλογοι Γονέων των υπό κατάργηση εκπαιδευτικών οργανισμών.
2)Καλούμε όλους τους τοπικούς φορείς (Εμπορικός Σύλλογος, Επιμελητήρια, Εργατικό Κέντρο, Συλλόγους Γονέων κλπ) και τους μαθητές, γονείς και γενικά όλους τους πολίτες της περιοχής Γρεβενών την Πέμπτη 17-3-2011 και ώρα 10 π.μ. στο Ρολόϊ της πόλης των Γρεβενών, σε πανγρεβενιώτικο συλλαλητήριο και πορεία προς την Α’βάθμια και Β’θμια Εκπαίδευση, για να διατρανώσουμε την πλήρη και κατηγορηματική αντίθεσή μας στο ανοσιούργημα που προωθείται και καταργεί με αντιδημοκρατικό τρόπο ζωντανά κύτταρα εκπαίδευσης, λαμβάνοντας υπόψη μόνο τις εισηγήσεις ελάχιστων καρεκλοκένταυρων και αγνοώντας προκλητικά τις τοπικές ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες της νεολαίας μας.
3)Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας, δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, αν επιθυμεί να αφουγκραστεί την αγωνία της κοινωνίας μας και το πρόβλημα που δημιουργείται από τις ανιστόρητες και προκλητικές εισηγήσεις, να συγκροτήσει υπηρεσιακό κλιμάκιο, που θα επισκεφθεί το Δήμο μας και θα συμμετέχει σε σύσκεψη, όπου θα τεθούν τα ζητήματα επί τάπητος, πριν ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις.
ΜΕ ΜΑΧΗΤΙΚΟ ΦΡΟΝΗΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΓΟΝΙΜΟ ΚΑΙ ΝΙΚΗΦΟΡΟ ΑΓΩΝΑ
Η δημοτική επιτροπή κατά των συγχωνεύσεων σχολείων

Διαβάστε ακόμη:

Οι κινητοποιήσεις της Επιτροπής Αγώνα του Δήμου Γρεβενών – Έκλεισε ο δρόμος στην Εράτυρα, κλειστό το Δημοτικό της Κνίδης- Τι δήλωσε η Άννα Διαμαντοπούλου…

This entry was posted on Τετάρτη, 16 Μαρτίου, 2011 at 00:02 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΔΗΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ, ΠΑΙΔΕΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply