“Αγνόησε πλήρως την ομόφωνη απόφαση του Δήμου Γρεβενών το Υπουργείο Παιδείας”, δήλωσε στον Star-Fm 933 ο αρμόδιος αντιδήμαρχος σε θέματα Παιδείας και μέλος της “επιτροπής αγώνα για τη μη κατάργηση των σχολείων”,  Κώστας Μιχαλογιάννης.  Στη σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής, αποφασίστηκε να πάρουν όλοι μέρος στο κλείσιμο των γραφείων της Α΄Βάθμιας Διεύθυνσης Γρεβενών που θα γίνει την Τετάρτη 16 Μαρτίου και την Πέμπτη να πραγματοποιήσουν “Γρεβενιώτικο Συλλαλητήριο” που θα ξεκινήσει το πρωί από το Ρολόι της πόλης και θα καταλήξει στο Διοικητήριο Γρεβενών.

Στο μεταξύ κλειστός ήταν σήμερα ο κόμβος της Αγίας Παρασκευής στην Εράτυρα από κατοίκους της περιοχής που διαμαρτύρονται για το κλείσιμο του Γυμνασίου Εράτυρας και μεταφοράς αυτού στη Γαλατινή. Το μέλος της επιτροπής αγώνα εκεί Στέλιος Τζήκας είπε στο σταθμό μας πως : “Είναι η πρώτη φορά που η Παιδεία δέχεται τέτοιο πλήγμα από την εποχή των τανκς του Πολυτεχνείου. Η Άννα Διαμαντοπούλου δεν έλαβε καν στα χέρια της τις προτάσεις της επιτροπής αγώνα και γι αυτό θα κινηθούμε και δικαστικά κατά της Διευθύντριας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας διότι δεν τα έστειλε”. Ο ίδιος είπε πως δεν θα επιτρέψουν να κλείσει κανένα σχολείο και πως θα βρίσκεται  σε διαρκή κατάληψη μέχρι να δικαιωθούν.

Κλειστό έμεινε για μία ακόμη μέρα και το δημοτικό σχολείο της Κνίδης όπου αντιδρούν και εκεί  οι γονείς και οι μαθητές για την μεταφορά του σχολείου τους  στην Σαρακίνα. Ο Παρασκευάς Αποστόλου, μέλος του τοπικού συμβουλίου της Κνίδης , μίλησε στον Star Fm και εξέφρασε την απορία του γιατί να γίνει η μεταφορά των μαθητών στη Σαρακίνα , τη στιγμή που όπως υποστηρίζει, το Δημοτικό σχολείου Κνίδης είναι πιο σύγχρονο και μεγαλύτερο του σχολείου της Σαρακίνας. ” Δεν θα πρέπει να μας βάλουνε να μαλώνουμε με τους κατοίκους άλλων χωριών και το καλύτερο για όλους θα ήταν να μην κλείσει κανένα σχολείο” κατέληξε ο τοπικός Σύμβουλος.

Σε ανακοίνωση που έστειλε στα Μέσα Ενημέρωσης  ο Διευθυντής της Διεύθυνσης  Β΄Εκπαίδευσης Γρεβενών Θωμάς Λιάμπας αναφέρει:

“Ανακοινώνεται ότι ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα στα Γυμνάσια και στα Λύκεια θα είναι μέχρι είκοσι πέντε (25) σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων”.

Διαβάστε:

Νωρίτερα, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, η Υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου σε ότι αφορά τα κριτήρια για τις καταργήσεις και συνενώσεις σχολείων, είπε πως στόχος είναι να υπάρχουν σχολεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, με επαρκή αριθμό τμημάτων και μαθητών ώστε να εφαρμόζονται τα νέα προγράμματα.

Σημείωσε πως άλλο ένα κριτήριο είναι η διαχείριση του μεγάλου αριθμού εκπαιδευτικών στην Ελλάδα, Όπως είπε η αναλογία είναι ένας εκπαιδευτικός ανά οκτώ μαθητές και πρόσθεσε πως για την μετακίνηση των μαθητών μετά τις συνενώσεις υπάρχει προϋπόθεση οι μαθητές να μην ταξιδεύουν πάνω από 20 έως 25 λεπτά και οι μαθητές στα αστικά κέντρα να μην περνούν μεγάλους δρόμους.

To υπουργείο Παιδείας πριν πάρει αυτά τα μέτρα θα έπρεπε να μελετήσει το ζήτημα των συγχωνεύσεων με τις τοπικές κοινωνίες είπε στο ΣΚΑΪ 100,3 ο βουλευτής ΝΔ Άρης Σπηλιωτόπουλος, σημειώνοντας ότι το συγκεκριμένο μέτρο μας γυρίζει αρκετές δεκαετίες πίσω.

Είπε μάλιστα ότι «σε μία περίοδο που θα έπρεπε να δίνονται κίνητρα σε πολίτες να μένουν στην περιφέρεια, εμείς, τους βάζουμε ένα ακόμη κίνητρο να εγκαταλείψουν περιφέρεια και να πανε στα αστικά κέντρα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.