Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

“Τα καλά να λέγονται”… Γράφει ο Γιώργος Νούτσος για τις αποκριάτικες εκδηλώσεις

10 Μαρτίου, 2011 by Χρήστος Μίμης


Διάβασα τη συνέντευξη του Δημάρχου Γρεβενών σχετικά με τις αποκριάτικες εκδηλώσεις. και νιώθω την ανάγκη στο θέμα αυτό, να συμπορευτώ μαζί του και να συνυπογράψω όσα είπε. Οι φετινές εκδηλώσεις έγιναν κάτω από «έκτακτες», αντίξοες και οικονομικά δυσχερείς συνθήκες, όποτε το τελικό αποτέλεσμα κάλλιστα μπορεί να χαρακτηριστεί ικανοποιητικό.
Υπάρχουν μια σειρά από λόγους που συνηγορούν στην άποψη αυτή και που καθιστούν τη συνέχεια του θεσμού τα χρόνια που θα ακολουθήσουν δυνητικά ελπιδοφόρα:
– Δόθηκε η δυνατότητα στον κόσμο να βγεί, να διασκεδάσει, να χαλαρώσει και να ξεφύγει από τη δυσβάσταχτη καθημερινότητα.
– Δόθηκε η ευκαιρία σε συλλόγους και σχολεία για συμμετοχή και αυτοσχεδιασμό (πάγιο αίτημα εξάλλου των τελευταίων χρόνων), ξεπερνώντας μικροεγωισμούς, εντάσεις, δυσπιστίες ένθεν κακείθεν και δίνοντας τελικά ένα διαφορετικό χρώμα αυθορμητισμού και ζωντάνιας.
– Στάθηκε δυνατό η Δημοτική Αρχή να αποκτήσει εμπειρίες που θα της φανούν χρήσιμες στη συνέχεια.
– Υπήρξε σεβασμός στη συλλογική απαίτηση για περιστολή και εγκράτεια.
– Συνεχίστηκε – έστω και σε μικρογραφία – ο Ανακατωσιάρικος χαρακτήρας των αποκριάτικων εκδηλώσεων, που με ιδιαίτερη επιτυχία τα τελευταία δέκα χρόνια ο Μ.Ο.Γ ανέσυρε από το παρελθόν και ανέδειξε με μαεστρία.
– Αποδείχτηκε ο αυθορμητισμός και η διάθεση των Γρεβενιωτών να στηρίξουν προσπάθειες, που εμπνέονται από ανυπόκριτη διάθεση και ρεαλιστική στόχευση.
Το συμπέρασμα απ όλα τα παραπάνω είναι πως τα πήγαμε καλά. Η συνέχεια μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερη, αρκεί να πρυτανεύσει η λογική της έγκαιρης προετοιμασίας, αλλά και της ομοθυμίας όλων. Τα χρόνια που θα ακολουθήσουν, θεωρώ τη συμμετοχή του Μ.Ο.Γ και όλων των άλλων συλλόγων επιβεβλημένη, γιατί υπάρχει εμπειρία που μπορεί κάλλιστα να αξιοποιηθεί και να αποβεί χρήσιμη. Άν η λογική και το «μέτρο» πρυτανεύσουν, είναι βέβαιο πως τα επόμενα χρόνια μια ανοδική Ανακατωσιάρικη πορεία θα ξεκινήσει και πάλι.
Θέλω κλείνοντας να ευχαριστήσω ιδιαίτερα το Μ.Ο.Γ για τη μέχρι τώρα προσφορά του. Ανασκάλισε μνήμες, αναβίωσε ξεχασμένα δρώμενα, κινητοποίησε τους πολίτες, πρόβαλε με επιτυχία τον τόπο μας.
Αξίζει όμως κι ένα μεγάλο μπράβο στους συντελεστές των φετινών εκδηλώσεων (Δήμο Γρεβενών, συλλόγους, μαθητές, απλό κόσμο), που με λίγη καθοδήγηση και πολύ μεράκι έστησαν το Ανακατωσιάρικο γιορτινό σκηνικό. Και του χρόνου καλύτερα. Καλή Σαρακοστή…

Γιώργος Νούτσος
www.noutsosgeorgios.gr

This entry was posted on Πέμπτη, 10 Μαρτίου, 2011 at 08:29 and is filed under ΑΡΘΡΟ, ΔΗΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ, ΕΚΔΗΛΩΣΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply