Η ανασυγκρότηση και ο επανασχεδιασμός των περιφερειακών δομών εκπαίδευσης και κατάρτισης του ανθρώπινου δυναμικού της δημόσιας διοίκησης όπως αυτή προβλέπεται από το Νομοσχέδιο του «Καλλικράτη» ήταν το αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας το πρωί της Τρίτης (1/3/11).
Η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα, με τον Γενικό Γραμματέα του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης Νίκο Γεωργαράκη, το Διευθυντή του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης, Νίκο Μπελιά και τον Προϊστάμενο του πρώην Περιφερειακού Ινστιτούτου Επιμόρφωσης Ηπείρου, Νίκο Μάντη συζήτησαν την οργάνωση και συγκρότηση του αυτοτελούς Τμήματος Εκπαίδευσης που θα λειτουργήσει άμεσα και θα αντικαταστήσει το Περιφερειακό Ινστιτούτο Επιμόρφωσης.
Στόχος είναι, να παρέχονται στους πολίτες υπηρεσίες ουσιαστικές, αποτελεσματικές και ταχύτερες, μέσα από την αναβάθμιση των δομών εκπαίδευσης του ανθρώπινου δυναμικού της Δημόσιας Διοίκησης όπως αυτή προβλέπεται από τη νέα αρχιτεκτονική δομή του «Καλλικράτη».

«Οργανώνουμε και ενισχύουμε τα τμήματα που υπήρχαν για την εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού σε ολόκληρη τη χώρα, ξεκινώντας σήμερα από τα Ιωάννινα. Όλοι αναγνωρίζουμε πως ορισμένα προβλήματα μπορούν να αντιμετωπισθούν εάν έχουμε ανθρώπινο δυναμικό στη διοίκηση το οποίο μπορεί με γνώση και δεξιότητα να ανταποκριθεί και να τα λύσει», ανέφερε ο κ. Γεωργαράκης σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη  επισημαίνοντας πως «η προσπάθεια αυτή έρχεται να ενισχύσει τη συνολική προσπάθεια για την ανασυγκρότηση του κράτους όπως αυτή σχεδιάστηκε και εφαρμόζεται πλέον με το Νομοσχέδιο για τον «Καλλικράτη».

Από την πλευρά της η κα. Γεωργακοπούλου- Μπάστα υπογράμμισε πως η εύρυθμη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης αποτελεί βασική προτεραιότητα για την κυβέρνηση και στην κατεύθυνση αυτή, δίνεται ιδιαίτερη σημασία, στην αναβάθμιση των υπηρεσιών της Δημόσιας Διοίκησης με λειτουργικές και αποδοτικές διοικητικές μονάδες, στελεχωμένες με άρτια καταρτισμένο προσωπικό που θα έχουν ως αποτέλεσμα την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη.
Στόχος, όπως ανάφερε χαρακτηριστικά, «είναι να διασφαλίσουμε ότι θα έχουμε όλο και αρτιότερα εκπαιδευμένους δημοσίους υπαλλήλους, ικανούς να ανταποκριθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο υψηλό τους έργο, που δεν είναι άλλο, από τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας της δημόσιας διοίκησης, την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και τέλος την καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη».
Τέλος η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης ανακοίνωσε πως όπως αποφασίστηκε στη σύσκεψη, άμεσα θα ξεκινήσει η λειτουργία του Αυτοτελούς Τμήματος Εκπαίδευσης  που θα αντικαταστήσει το πρώην ΠΙΝΕΠ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.