Την Τρίτη 1 Μαρτίου 2011 στις 6 το απόγευμα, στην αίθουσα του δημαρχείου , στην Νεάπολη του Δήμου Βοΐου, θα γίνει εκδήλωση με θέμα : Η Αγροτική Πολιτική. Εισηγητής θα είναι ο κ.Γιάννης Κουτσούκος, Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει συζήτηση για τα θέματα που απασχολούν τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους. Μία εκδήλωση, (σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Γρεβενών), που θα πρέπει να παρακολουθήσουν για να ενημερωθούν αλλά και να καταθέσουν τις ερωτήσεις τους και οι Αγρότες του Νομού μας.
Δείτε ποιος είναι ο Υφυπουργός:

Ημερομηνία γέννησης: 29 Νοεμβρίου 1953

Τόπος γέννησης: Αμαλιάδα

Οικογενειακή κατάσταση: Είναι παντρεμένος με τη Βούλα Κουντουριώτη και έχει δύο κόρες, την Ελένη και τη Δήμητρα, απόφοιτες Πανεπιστημίων της Aθήνας.

Σπουδές: Είναι οικονομολόγος, πτυχιούχος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ).

Επαγγελματική δραστηριότητα: Εργάστηκε αρχικά στον ιδιωτικό τομέα, όπου απέκτησε εμπειρία ως στέλεχος των οικονομικών υπηρεσιών πολλών επιχειρήσεων. Εργάσθηκε στη συνέχεια στο Υπουργείο Οικονομικών και έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με τη μελέτη και εφαρμογή του Φ.Π.Α. στην Ελλάδα.

Δημοσιεύσεις: Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε εφημερίδες και περιοδικά για θέματα που άπτονται της πολιτικής, οικονομικής, κοινωνικής και πολιτιστικής ζωής της χώρας. Το 2000 εξέδωσε το βιβλίο του Πολιτική Κατάθεση.

Πολιτικές-κοινωνικές δραστηριότητες: Με την εισαγωγή του στο Πανεπιστήμιο το 1972 δραστηριοποιήθηκε και υπήρξε ενεργό μέλος του φοιτητικού κινήματος έως τα πρώτα μεταπολιτευτικά χρόνια. Εντάχθηκε στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. από την ίδρυση του, το 1974. Με την είσοδό του στους εργασιακούς χώρους ανέπτυξε πλούσια δράση στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα μέσα από την ΠΑΣΚΕ Λογιστών. Παράλληλα, δραστηριοποιήθηκε στο Κίνημα των Οικονομικών Επιστημόνων και εξελέγη στην πρώτη αιρετή Διοίκηση του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας το 1983, επανεκλεγείς το 1989, επανειλημμένα, δε, διετέλεσε μέλος της Συνόδου των Αντιπροσώπων του. Με την είσοδό του στο Δημόσιο συνέχισε τη συνδικαλιστική του δράση στο δημοσιοϋπαλληλικό συνδικαλιστικό κίνημα, συμβάλλοντας και στην οργάνωση της ΠΑΣΚ των Δημοσίων Υπαλλήλων, της οποίας διετέλεσε Γραμματέας από το 1989 ως το 1995. Το 1989 εξελέγη για πρώτη φορά στη Διοίκηση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και επανεξελέγη το 1992. Το 1993 εξελέγη πρόεδρος της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. επανεξελέγη το 1995 και το 1998 και παρέμεινε ως το 2000. Εξελέγη και μετείχε ενεργά προωθώντας τις θέσεις του ελληνικού συνδικαλιστικού κινήματος στις Διοικήσεις των Ευρωπαϊκών και Διεθνών Συνδικάτων, στη Διοίκηση της CES (Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων), της PSI (Διεθνής των Δημοσίων Υπηρεσιών) και της FSESP (Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσίων Υπηρεσιών). Συμμετείχε ως εισηγητής σε παγκόσμια και ευρωπαϊκά συνέδρια. Με την ιδιότητα του Προέδρους της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. συμμετείχε σε επιτροπές αποφασιστικού και γνωμοδοτικού χαρακτήρα.

Στις Εθνικές Εκλογές του 2000 ήταν για πρώτη φορά υποψήφιος στο Ν. Ηλείας και εξελέγη Βουλευτής όμως μετά από προσφυγή συναδέλφων του, το Εκλογοδικείο του αφαίρεσε τη Βουλευτική έδρα.

Το 2004 τιμήθηκε και πάλι με την ψήφο του λαού της Ηλείας και αναδείχθηκε πρώτος Βουλευτής.

Ανέπτυξε πλούσια κοινοβουλευτική δράση στην Ολομέλεια της Βουλής και στις Επιτροπές Δημόσιας Διοίκησης, Κοινωνικών Υποθέσεων, Παραγωγής και Εμπορίου.

Το 2007 επανεξελέγη αναδειχθείς και πάλι πρώτος Βουλευτής Ηλείας.

Συμμετείχε αρχικά στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου και μετά στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης.

Στην κομματική του διαδρομή διατέλεσε μέλος σε όργανα και επιτροπές όλων των επιπέδων, τοπικά, τομεακά και κεντρικά. Από το 3ο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, το 1974 εκλεγόταν συνεχώς μέλος της Κεντρικής Επιτροπής. Το 2001 εξελέγη απο την Κεντρική Επιτροπή Γραμματέας του Τομέα Συνδικαλισμού και Μαζικών Χώρων και το 2003 μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ. Το 2005 ορίστηκε Γραμματέας του Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης του Κινήματος και συνέβαλε, εκτός των άλλων στην επεξεργασία του προγράμματός του για την αγροτική ανάπτυξη και την ανασυγκρότηση της υπαίθρου.

Από το Μάιο του 2008 είναι μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.