Αύριο Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου εκλέγεται ο πρώτος πρύτανης του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονία, με τους Στέργιο Γκανάτσιο και Νίκο Ασημόπουλο, να διεκδικούν την επίζηλη θέση.

Ο πρώην πρόεδρος και ο νυν αντιπρόεδρος του ιδρύματος είναι οι δύο που προκρίθηκαν από το 11μελές Συμβούλιο Διοίκησης, ανάμεσα από πέντε συνολικά υποψηφίους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην πρώτη ψηφοφορία μόνο ο Ν. Ασημόπουλος συγκέντρωσε τα 2/3 των ψήφων. Χρειάστηκε να γίνει δεύτερη ψηφοφορία μεταξύ των άλλων τεσσάρων υποψηφίων, οπότε και ο Σ. Γκανάτσιος συγκέντρωσε τα απαιτούμενα 2/3. Έτσι, Ασημόπουλος και Γκανάτσιος είναι οι δύο διεκδικητές της πρυτανείας, ενώ αποκλείστηκαν, οι υπόλοιποι τρεις υποψήφιοι, που ήταν οι Ανδρέας Πετράκης, Δημήτρης Ζησόπουλος και Νίκος Μαλαμάρης.

Οι δύο πρώτοι εμφανίστηκαν χτες σε δημόσια ακρόαση, ενώπιον της ακαδημαϊκής κοινότητας στο μεγάλο αμφιθέατρο «Σπύρος Αρσένης», σε μία διαδικασία που κράτησε ένα τετράωρο.

Τα μέλη του Συμβουλίου και πολλοί από τους 122 καθηγητές που αποτελούν το εκλεκτορικό σώμα, το οποίο ψηφίζει αύριο για την εκλογή του πρύτανη, «ανέκριναν» τους δύο υποψήφιους πρυτάνεις.

Οι δύο τελευταίοι απάντησαν σε πληθώρα ερωτημάτων και παρουσίασαν τις θέσεις του για το ΤΕΙ που θέλουν και που χρειάζεται η περιοχή. Αναλυτικά τοποθετήθηκαν και για το «Σχέδιο Αθηνά», το οποίο αμφότεροι απόρριψαν, με τη διαφορά ότι ο Σ. Γκανάτσιος υποστήριξε ότι πρέπει να μείνουν ως έχουν τα τμήματα, ενώ ο Ν. Ασημόπουλος, εμφανίστηκε σύμφωνος με έναν εξορθολογισμό, ωστόσο διαφώνησε με την πρόταση του υπουργείου.

Οι 122 καθηγητές που θα ψηφίσουν φαίνεται πως βγήκαν «σοφότεροι», καθώς οι υποψήφιοι διευκρίνισαν θέσεις και προθέσεις. Αύριο είναι η ώρα της κρίσης, καθώς η ακαδημαϊκή κοινότητα θα εκλέξει τον πρύτανη του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.