Ακούστε όλη τη συνέντευξη
Σε αποκλειστική του συνέντευξη στον Star- Fm 933, την Δευτέρα (17/12), o Βουλευτής Γρεβενών Τιμολέων Κοψαχείλης, αναφέρθηκε στα θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας και εξέφρασε (συγκρατημένη) αισιοδοξία για την οικονομική κατάσταση της χώρας, όπου εντός του 2013 “θα φτιάξουν τα πράγματα”.

Όταν ρωτήθηκε για την τελευταία Σύνοδο Κορυφής επεσήμανε ότι με την απόφαση της Συνόδου δόθηκε οριστικό τέλος στα διάφορα σενάρια για χρεοκοπία της Ελλάδας και έξοδο από το ευρώ. Επίσης τόνισε ότι τα 52,4 δις. που θα εισρεύσουν στην ελληνική οικονομία θα είναι για πρώτη φορά περισσότερα χρήματα από όσα βγαίνουν.

Ερωτηθείς για το αν αυτά τα χρήματα είναι η λύση του οικονομικού προβλήματος της Ελλάδας, απάντησε ότι τα πράγματα δεν είναι εύκολα αλλά αποτελεί σημαντικότατη εξέλιξη το γεγονός ότι είμαστε μέσα στην Ε.Ε., μέσα στο ευρώ και δείχνουμε την αποφασιστικότητα και την αξιοπιστία μας. Βέβαια μεγάλο στοίχημα για την Κυβέρνηση είναι να προωθήσει διαρθρωτικές αλλαγές, μεταρρυθμίσεις και αποκρατικοποιήσεις, να τονώσει την επιχειρηματικότητα προκειμένου να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και να αποκατασταθεί η συνοχή του κοινωνικού ιστού.

Σε ερώτηση για τα προβλήματα που εμποδίζουν την προσέλκυση επενδυτών και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ο βουλευτής υποστήριξε ότι το ξεμπλοκάρισμα των 850 εκατ. ευρώ και τα δύο προγράμματα για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω του Υπουργείου Οικονομικών και του ΕΣΠΑ καθώς και η καίρια συμβολή του ΕΤΕΑΝ θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των προβλημάτων τους. Επίσης ανέφερε ότι σήμερα ο Πρωθυπουργός έχει συνάντηση για το θέμα των επενδύσεων με εκπροσώπους μεγάλων επιχειρήσεων και πολυεθνικών.

Στη συνέχεια ρωτήθηκε ο βουλευτής για την πορεία και το μέλλον της Κυβέρνησης απάντησε ότι η εκταμίευση της δόσης σε συνδυασμό με την ψήφιση των μέτρων, τις μεταρρυθμίσεις και τις διαρθρωτικές αλλαγές δημιουργούν συνθήκες σταθερότητας τόσο στην οικονομική όσο και στην πολιτική ζωή της χώρας. Μέσα από την αναπτυξιακή πορεία και τις μεγάλες αλλαγές μπορούμε να αισιοδοξούμε για την επόμενη μέρα.

Ακολούθως, για την συμβολή του πρωτογενούς τομέα στην έξοδο της χώρας από την κρίση απάντησε ότι σε έναν αγροτικό νομό όπως είναι ο δικός μας, η προσπάθεια για έξοδο από την κρίση θα εστιαστεί στον πρωτογενή τομέα προκειμένου να γίνουμε αυτάρκης, να αυξήσουμε κατακόρυφα τις εξαγωγές και να κερδίσουμε νέες αγορές. Επιπλέον τόνισε ότι οι ιδιαίτερα οι Γρεβενιώτες γεωργοί και κτηνοτρόφοι κάτω από δύσκολες συνθήκες παράγουν σπουδαία και ποιοτικά αγαθά.

Σε ενημέρωση μου για την επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης μέσω του ΟΠΕΚΕΠΕ ο κ. Κοψαχείλης επεσήμανε ότι από αυτή την εβδομάδα παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία θα είναι διαθέσιμη η δόση ύψους 1,1 δις ευρώ του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου στους δικαιούχους αγρότες.

Τέλος ερωτηθείς αν η ψήφιση των επώδυνων μέτρων ήταν προς το συμφέρον του τόπου μας ή βοηθούσε στην εξυπηρέτηση του κομματικού συμφέροντος, ο κ. Κοψαχείλης εξέφρασε την αισιοδοξία του λέγοντας πως η ψήφιση των μέτρων ήταν μονόδρομος γιατί οποιαδήποτε άλλη επιλογή θα έφερνε το χάος και την καταστροφή.
“Το κυριότερο, όμως, που προσέφερε αυτή η απόφαση είναι η οριστική επιστροφή της Ελλάδας στην αξιοπιστία και η προσέλκυση επενδύσεων. Πλέον ο τόπος έχει την ευκαιρία να αναστρέψει την υφεσιακή του πορεία και να επιστρέψει στην ανάπτυξη” .

Ακούστε όλη τη συνέντευξη:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.