Εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης το Σάββατο 10 Νοεμβρίου

Όλα είναι έτοιμα για την ανάδειξη των εννέα μελών του δ.σ. που θα διοικήσει την τράπεζα για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Οι υποψήφιοι που θα διεκδικήσουν μία από τις εννέα θέσεις στο νέο όργανο ανέρχονται στους 27, ενώ για την αρτιότερη διοργάνωση της ψηφοφορίας έχουν καθοριστεί τέσσερα εκλογικά τμήματα στην Κοζάνη, την Πτολεμαΐδα, στη Φλώρινα και στα Γρεβενά.

Οι εκλογές θα γίνουν με ενιαίο ψηφοδέλτιο και υποψήφιοι είναι οι: Αναστασίου Νικόλαος ελεύθερος επαγγελματίας, Αποστολίδης Γιάννης οικονομολόγος, Αποστολίδης Παναγιώτης συνταξιούχος, Βαρυτιμίδης Ευστάθιος συνταξιούχος εκπαιδευτικός, Πασχαλίδης Κωνσταντίνος (Βιοτεχνικός Συνεταιρισμός Ξυλουργών & Επιπλοποιών Ν. Κοζάνης), Γκέκας Ιωάννης συνταξιούχος, Γκουρτζιούμης Γρηγόριος δημ. Υπάλληλος, Δαβιδόπουλος Αβραάμ επιχειρηματίας, Κοντός Δημήτριος (Δεληγιαννίδης Φ. – Κοντός Δ.), Δόδουρας Κωνσταντίνος οδοντίατρος, Ελευθεριάδης Ισαάκ γεωλόγος, Ευρενιάδης Γεώργιος ελεύθερος επαγγελματίας, Καπετούλη Σταυρούλα μεταλλικές κατασκευές, Κατσάλης Αλέξανδρος, δημ. Υπάλληλος, Λεσγίδης Ελευθέριος αρχιτέκτων, Μαλούτας Παναγιώτης φοροτεχνικός, Παντελίδης Ιάκωβος ελεύθερος επαγγελματίας, Παπαδόπουλος Ιωάννης συνταξιούχος, Πάπιστας Θωμάς λογιστής, Σιδηρόπουλος Αναστάσιος οικονομολόγος, Τζημόκας Κωνσταντίνος ζαχαροπλάστης, Τζημουρώτας Χρήστος επιχειρηματίας, Τσαβδαρίδης Λάζαρος μηχανουργείο, Τσούκαλας Κωνσταντίνος πολιτικός μηχανικός, Φτάκας Χρήστος ελεύθερος επαγγελματίας, Χατσίδης Νικόλαος Λογιστής και Χρηστίδης Δημήτριος γεωπόνος.

Εκ των πραγμάτων, από τις υποψηφιότητες και μόνο προκύπτει ότι το νέο 9μελές δ.σ. της Συνεταιριστικής Τράπεζας Δυτικής Μακεδονίας θα είναι ανανεωμένο τουλάχιστον κατά το ένα τρίτο, αφού τρία μέλη που ήταν στο απερχόμενο όργανο δεν είναι υποψήφιοι. Πρόκειται για τους Ιωάννη Μπουμπόναρη, Χαράλαμπο Μουράτογλου και Σταύρο Θεοφράστου. Τα άλλα έξι μέλη του απερχόμενου δ.σ., οι οποίοι είναι ξανά υποψήφιοι είναι οι: Αποστολίδης Ιωάννης, Αποστολίδης Παναγιώτης, Βαρυτιμίδης Ευστάθιος, Δόδουρας Κωνσταντίνος, Ευρενιάδης Γεώργιος και Ελευθέριος Λεσγίδης.

Να σημειωθεί ότι παρά τις φήμες που έχουν ακουστεί για κάποια ονόματα, ο Παναγιώτης Αποστολίδης, είναι ο μόνος σίγουρος που θα διεκδικήσει ξανά την προεδρία της Συνεταιριστικής Τράπεζας Δυτικής Μακεδονίας. Βεβαίως, όταν τον ρωτήσαμε σχετικά, είπε με νόημα, «ας περιμένουμε πρώτα να γίνει η εκλογή του εννεαμελούς δ.σ. και μετά βλέπουμε».

Οι αυριανές εκλογές θα πραγματοποιηθούν από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.
Για τη διευκόλυνση του εκλογικού σώματος θα στηθούν κάλπες στην Κοζάνη, στην Πτολεμαΐδα, στα Γρεβενά και στη Φλώρινα.
Ειδικότερα, οι εκλογείς της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης – πλην Εορδαίας – θα ψηφίσουν στο Εκθεσιακό Κέντρο στα Κοίλα.
Τα μέλη της Συνεταιριστικής από τον Καλλικρατικό δήμο Εορδαίας θα ψηφίσουν στο ξενοδοχείο «Παντελίδης» στην Πτολεμαΐδα, ενώ τα μέλη της Τράπεζας από τους νομούς Γρεβενών και Φλώρινας, θα ψηφίσουν αντιστοίχως στα Επιμελητήρια Γρεβενών και Φλώρινας.

Σύμφωνα με την προκήρυξη των εκλογών της απερχόμενης διοίκησης της Συνεταιριστικής Τράπεζας Δυτικής Μακεδονίας, δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα μέλη τα οποία έχουν εγκριθεί από την Γενική Συνέλευση της 25/6/2012.

Δεν μπορούν να είναι υποψήφιοι όσοι: έχουν δάνεια ή τμήμα των δανείων σε καθυστέρηση άνω του έτους, όσοι έχουν δικαστική εμπλοκή με τον Συνεταιρισμό για καθυστερημένες οφειλές ή παρεχόμενες εγγυήσεις, εκτός κι αν έχουν εξοφλήσει το σύνολο της οφειλής τους προς τον Συνεταιρισμό μέχρι την ημέρα δημοσίευσης της προκήρυξης των εκλογών στον Τύπο.

Η επίδειξη του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας κατά την προσέλευση στη Γενική Συνέλευση και για να ψηφίσει το κάθε μέλος, είναι απαραίτητη.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ στον ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.