ΠΑΟ… μπροστά!ΠΑΟ… μπροστά! – Το σύνθημα της Παναθηναϊκής Συμμαχίας ακολούθησε -έστω και αργά- ο Παναθηναϊκός!

Η γκολάρα του Τοτσέ επιβεβαίωσε τη… συνεχιζόμενη μετατροπή του στον σκόρερ που έψαχναν οι «πράσινοι» και τους έδωσε την πρώτη νίκη στο ΟΑΚΑ με 1-0 επί της ΑΕΚ.
Μαχητική η «Ένωση», έχασε ένα ημίχρονο μέχρι να βγει μπροστά και θα μπορούσε να πάρει κάτι καλύτερο στις καθυστερήσεις αν δεν έπεφτε στον εκπληκτικό Καρνέζη.

Το αποτέλεσμα πάντως δεν στάθηκε αρκετό για να αποφευχθούν νέες αποδοκιμασίες στη λήξη για τον Ζεσουάλδο Φερέιρα (και νέοι διάλογοί του με την εξέδρα).

Πως έπαιξαν

Ο Φερέιρα επέλεξε το 4-3-3 με τους Καρνέζη κάτω από τα δοκάρια, Σεϊταρίδη, Τριανταφυλλόπουλο, Βύντρα και Σπυρόπουλο στην άμυνα από δεξιά προς αριστερά. Στο κέντρο, ο Βιτόλο ήταν ο αμυντικός μέσος με τους Ζέκα, Φουρλάνο μπροστά του ως εσωτερικούς χαφ, ενώ στην επίθεση οι Σισοκό, Χριστοδουλόπουλος άλλαζαν πτέρυγες και πλαισίωναν τον Τοτσέ που έπαιξε στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Έβαλντ Λίνεν παρέταξε την ομάδα του με το 4-2-3-1. Ο Κωνσταντόπουλος έκατσε κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα από δεξιά προς αριστερά αγωνίστηκαν οι Βλάχος, Γιάγκο, Κουτρουμπής και Κοντοές. Στο κέντρο, οι δύο κόφτες ήταν οι Φέτσης και Κορδέρο, μπροστά τους οι Γκερέιρο (κέντρο), Φούντας (δεξιά), Λαγός (αριστερά) και ο Φουρτάδο στην κορυφή της επίθεσης.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να είναι πιο κινητικός. Οι «πράσινοι» είχαν τον έλεγχο του ρυθμού και την κατοχή της μπάλας ενώ η ΑΕΚ έψαχνε την αντεπίθεση. Η πολυπρόσωπη άμυνα της «Ένωσης» ανάγκασε τους ορεξάτους Σισοκό και Χριστοδουλόπουλο να ψάχνουν με ψηλές μπαλιές στην πλάτη της άμυνας τον Τοτσέ που ήταν δραστήριος και έψαχνε χώρο. Και ακριβώς έτσι μπήκε το γκολ. Στο 25’ ο Χριστοδουλόπουλος σέρβιρε πολύ ωραία στον Ισπανό φορ και αυτός με το μυτάκι τσίμπησε αριστοτεχνικά πάνω από τον Κωνσταντόπουλο την μπάλα, ανοίγοντας το σκορ με ένα από τα ωραιότερα γκολ που έχει πετύχει με την πράσινη φανέλα.

Η συνέχεια κύλησε όπως πήγαινε το παιχνίδι μέχρι τότε. Με τον Παναθηναϊκό να είναι καλύτερος και ελαφρώς πιο απελευθερωμένος από την επίτευξη του γκολ και την «Ένωση» να ψάχνει την αντεπίθεση. Η μοναδική ευκαιρία ήταν και πάλι για τους «πράσινους» αλλά αυτή τη φορά ο Τοτσέ δεν πρόλαβε να εκμεταλλευτεί τις κόντρες και να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα (38’) και να «κλειδώσει» την νίκη, με το ημίχρονο να λήγει με το δίκαιο 1-0 υπέρ του «τριφυλλιού».

Στο δεύτερο μέρος, το παιχνίδι μέχρι το 55’ ήταν ισορροπημένο. Και οι δύο ομάδες προσπαθούσαν για την κατοχή της μπάλας. Η ΑΕΚ ανέβηκε αρκετά μέτρα στο γήπεδο, ο Παναθηναϊκός οπισθοχώρησε κάπως παίζοντας και λίγο στην αντεπίθεση, αλλά καμία από τις δύο ομάδες δεν πετύχαινε τον σκοπό της. Η «Ένωση», τις δυο φορές που πάτησε περιοχή, το έκανε με τα ισάριθμα ανόητα φάουλ του πολύ μέτριου Φουρλάνου, αλλά ο Καρνέζης στο 63’ έδειξε για ποιο λόγο είναι βασικός στην Εθνική Ελλάδας, απομακρύνοντας την μπάλα από το αριστερό του παραθυράκι σε κόρνερ, από το καλοχτυπημένο κόρνερ του Λαγού.

Ο Φερέιρα αντικατέστησε τον Φουρλάνο που ήταν τρακαρισμένος βάζοντας τον Χουχούμη, έριξε και τον Κουίνσι στη μάχη αλλά ο ρυθμός παρέμενε… χλιαρός. Ούτε οι «πράσινοι» μπορούσαν να φύγουν έξυπνα στην αντεπίθεση για να κάνουν ευκαιρία ούτε οι «κίτρινοι» να φτάσουν ορθολογικά στην περιοχή των αντιπάλων τους. Ο χρόνος πέρναγε, το παιχνίδι οδηγούνταν στην λήξη με την ΑΕΚ να υπερέχει ελαφρώς κάνοντας την απέλπιδα προσπάθεια να ισοφαρίσει και τους παίκτες της να τα δίνουν όλα, αλλά ο Καρνέζης στην τελευταία φάση του παιχνιδιού έκανε εξαιρετική επέμβαση στο σουτ του Κουτρουμπή κρατώντας το μηδέν. Ο Παναθηναϊκός κέρδισε για πρώτη φορά στο ΟΑΚΑ στο φετινό πρωτάθλημα αλλά αποδοκιμάστηκε και πάλι και η ομάδα και ο Φερέιρα…

Tα επίσημα στιγμιότυπα της NOVA από την αναμέτρηση Παναθηναϊκός – ΑΕΚ για την 9η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας:

Παναθηναϊκός (Φερέιρα): Καρνέζης, Σεϊταρίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Βιτόλο, Ζέκα, Φουρλάνος(65’ Χουχούμης), Σισοκό(71’ Κουίνσι), Χριστοδουλόπουλος(90’ Μπαρμπαρούσης), Τοτσέ

Στον πάγκο: Κοτσόλης, Πετρόπουλος, Λαγός, Βελάσκες

ΑΕΚ (Λίνεν): Κωνσταντόπουλος, Κοντοές, Γιάγκο, Κορδέρο, Γκερέιρο(75’Ρίκκα), Λαγός, Φουρτάδο, Φούντας(85’ Παπαδημητρίου), Φέτσης(70’Κατίδης), Βλάχος, Κουτρουμπής

Στον πάγκο: Αραμπατζής, Παυλής, Μπουγαϊδης, Αρκούδας

Αλέξης Παπαχρήστος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.