Ο Καραγκούνης έσωσε τον Ατρόμητο από νέα ισοπαλία στο 87′

Με γκολ του Θανάση Καραγκούνη στο 87ο λεπτό, ο Ατρόμητος πέτυχε την τρίτη εφετινή νίκη στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας επικρατώντας στο Περιστέρι του Πανθρακικού με 2-1, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 18΄ με τον Κούτσι, ενώ η ακριτική ομάδα είχε ισοφαρίσει με τον Παπαδόπουλο στο 44΄. Ο Πανθρακικός ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 10 παίκτες, λόγω της αποβολής (δεύτερη κίτρινη) του Μουνάφο στο 54΄.

Οι φιλοξενούμενοι παρατάχθηκαν με σαφή αμυντικό προσανατολισμό, αφού κύριο μέλημά τους απέναντι σε μια ομάδα πιο ποιοτική ήταν να καλύψουν τους χώρους και τις διόδους από τις οποίες οι παίκτες του Μπάγεβιτς μπορούσαν να φτάσουν στην περιοχή του Αντίλοβιτς και να τον απειλήσουν.

Η τακτική τους απέδιδε καρπούς έως το 18ο λεπτό, καθώς οι γηπεδούχοι δεν έβρισκαν τρόπο να πλησιάσουν την αντίπαλη εστία, αρκούμενοι σε κάποια μακρινά (και άστοχα) σουτ του Σουμπίνιο. Στο σημείο εκείνο, όμως, με εξαιρετικό δεξί φαλτσαριστό σουτ εκτός περιοχής, ο Κούτσι έκανε το 1-0, σημειώνοντας το πρώτο εφετινό τέρμα του στη Σούπερ Λίγκα.

Έκτοτε οι παίκτες του Μπάγεβιτς έριξαν το ρυθμό και κατέβασαν την πίεση, με αποτέλεσμα να ισοφαριστούν στο 44΄ από τον Παπαδόπουλο, ο οποίος βρέθηκε ακάλυπτος στη σέντρα του Βαϊρουά και νίκησε την Ιτάνζ.

Στο 54΄ η αριθμητική ισορροπία διαταράχθηκε, καθώς ο Μουνάφο αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, για φάουλ στον Δημούτσο. Λογικά ποιων ο Ντούσαν Μπάγεβιτς θέλησε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του, εξ ου και η αλλαγή του Μπάλλα με τον Καραμάνο.

Ακόμη κι έτσι, όμως, οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να απειλήσουν καθώς έλειπε η σωστή οργάνωση από το παιχνίδι τους. Οι μακρινές μπαλιές και οι σέντρες στην περιοχή του Αντίλοβιτς αντιμετωπίζονταν, εύκολα ή δύσκολα, αλλά έως το 87ο λεπτό.

Τότε ο τερματοφύλακας του Πανθρακικού έκανε λάθος διώξιμο και στο σουτ του Καραγκούνη η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στα δίχτυα, σε ένα γκολ που πανηγυρίστηκε δεόντως από παίκτες και φιλάθλους.

Τα επίσημα στιγμιότυπα της NOVA από την αναμέτρηση Ατρόμητος-Πανθρακικός για την 9η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας:

Διαιτητής: Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)

Κόκκινη: 54΄ Μουνάφο (2η κίτρινη)

Κίτρινες: Δημούτσος, Ταυλαρίδης, Καραγκούνης – Μουνάφο, Λαδάκης, Λουσέρο, Χρήστου

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Ι
τάνζ, Σκόνδρας, Ταυλαρίδης, Γιαννούλης, Λαζαρίδης, Μπρίτο, Μπάλλας (61΄ Καραμάνος), Σουμπίνιο (81΄ Πίτου Γκαρσία), Δημούτσος, Κούτσι, Μπέλιτς (81΄ Καραγκούνης).

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Παύλος Δερμιτζάκης): Αντίλοβιτς, Βαϊρουά (58΄ Κατσελάν), Παπαδόπουλος (69΄ Κυβελίδης), Λουσέρο (79΄ Βιγιαρέχο), Σερφά, Μουνάφο, Μακρυδημήτρης, Μπαϊκαρά, Χρήστου, Λαδάκης, Σκλιοπίδης.

ΔΟΛ και ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.