Δείτε τα ονόματα που δημοσίευσε ο Κώστας Βαξεβάνης στο HOT DOC
Kostas-Vaxevanis-arrestΣε σπίτι της οδού Πόντου στη Δροσιά Αττικής συνελήφθη στις 11 σήμερα το πρωί ο εκδότης του περιοδικού Hot Doc Κώστας Βαξεβάνης, παρουσία εισαγγελέα και σε εκτέλεση σχετικής παραγγελίας της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών με αφορμή τη δημοσιοποίηση ονομάτων καταθετών που φέρεται να ανήκουν στη λεγόμενη λίστα Λαγκάρντ.

Η αστυνομία συνέλαβε το δημοσιογράφο τη στιγμή που έδινε τηλεφωνική συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Kόκκινο». Ο δημοσιογράφος μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ, όπου κρατείται, ενώ αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Νωρίτερα, σε βιντεοσκοπημένη δήλωσή του, ο κ. Βαξεβάνης ανέφερε ότι προτίθεται να εμφανιστεί μόνος του στην Εισαγγελία ενώ έκανε λόγο για πρωτοφανή κινητοποίηση των αρχών και παραθεσμική λειτουργία με στόχο τη σύλληψή του:

Απαντώντας στην κατηγορία που αντιμετωπίζει περί παραβίασης προσωπικών δεδομένων, υποστηρίζει ότι στο δημοσίευμα δεν υπάρχει δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων, αφού, όπως ισχυρίζεται οι συναλλαγές με τις τράπεζες δεν αποτελούν προσωπικό δεδομένο, ενώ δίπλα στα ονόματα της λίστας δεν αναγράφονται ποσά.

«Πολιτική δίωξη» καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του. «Δυστυχώς», σχολιάζει, «η δικαιοσύνη έσπευσε να κινηθεί εναντίον αυτού που αποκαλύπτει, ενώ επιδεικνύει νωθρότητα απέναντι σε αυτούς που συγκαλύπτουν, που έχασαν, ξέχασαν, δεν είδαν, δεν άκουσαν».

Στο Facebook δημιουργήθηκε σελίδα υποστήριξής του δημοσιογράφου, στο Twitter το hashtag #freekostasvaxevanis. Στο θέμα αναφέρονται και οι New York Times

Δείτε τα ονόματα που δημοσίευσε ο Κώστας Βαξεβάνης στο HOT DOC

Οι πολίτες που εμφανίζονται στη λίστα δεν μπορούν να θεωρηθούν σε καμία περίπτωση ύποπτοι φοροδιαφυγής, καθώς οι περισσότεροι εξ’ αυτών μπορούν νόμιμα να κατέχουν χρήματα στο εξωτερικό.
Πάντως ήδη άρχισαν οι διαψεύσεις, από δύο δημοσιογράφους τα ονόματα των οποίων εμφανίστηκαν στη λίστα του περιοδικού.

Ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Λάμψιας δήλωσε στο Πρώτο Θέμα ότι ουδέποτε είχε λογαριασμό σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου, πλην της Ελλάδας, ενώ ο «λογαριασμός» που φέρεται να έχει στη λίστα ούτως ή άλλως αναφέρεται ως μηδενικός.

Τα ονόματα της λίστας όπως αναδημοσίευσε το tovima.gr:

Σελίδα 1

Σελίδα 2

Σελίδα 3 /files/1/2012/10/26/page3.jpg

Σελίδα 4

Σελίδα 5 /files/1/2012/10/26/page5.jpg

/Σελίδα 6 files/1/2012/10/26/page6.jpg

Σελίδα 7 /files/1/2012/10/26/page7.jpg

Σελίδα 8 /files/1/2012/10/26/page8.jpg

Σελίδα 9 /files/1/2012/10/26/page9.jpg

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.