Μικρά τρικ για να κάνετε τη μαγειρική σας πιο εύκολη (1)

Δυσκολεύεστε να αλείψετε το παγωμένο βούτυρο στη φρυγανιά σας; Δεν καταφέρνετε ποτέ να ψιλοκόψετε με το χέρι το κρεμμύδι; Χάνετε την ποσότητα του αλατιού όταν χρησιμοποιείτε μύλο; Αυτά και μερικά ακόμα «μικροπροβλήματα» της κουζίνας βρίσκουν τη λύση τους…

Αν έχετε κάποιο πρόβλημα στη μαγειρική σας, σίγουρα κάποιος εκεί έξω μπορεί να σας δώσει τη λύση. Το διαδίκτυο έχει πλημμυρίσει πια με ιδέες και τρικ για να διευκολύνεστε στη μαγειρική σας και να ξεπεράσετε κάθε εμπόδιο. Το Msn Food συνέλεξε 12 πολύ ενδιαφέροντα και χρήσιμα μυστικά για να κάνετε τη ζωή σας στην κουζίνα πιο εύκολη.

1. Τα κρεμμύδια είναι ένα υπέροχο υλικό που δίνει φανταστική γεύση και νοστιμιά στα πιάτα μας. Όμως, πόσοι από εμάς ξέρουν να ψιλοκόβουν εύκολα και γρήγορα το κρεμμύδι; Αφού το ξεφλουδίσετε, κόψτε το στη μέση περνώντας από το κέντρο του. Τοποθετήστε την επίπεδη πλευρά στην επιφάνεια κοπής και κόψτε κάθετα από τη μια άκρη ως την άλλη σε λωρίδες. Κάνετε το ίδιο και οριζόντια κρατώντας πάντα το κρεμμύδι σταθερά πατημένο.

Μικρά τρικ για να κάνετε τη μαγειρική σας πιο εύκολη (2)

2. Πολλές φορές ετοιμαζόμαστε να φτιάξουμε ένα σάντουιτς αλλά το βούτυρο που μόλις βγήκε από το ψυγείο δεν αλείφεται με τίποτα κι έχουμε ήδη αργήσει για το γραφείο. Τι κάνουμε; Μια λύση υπάρχει: να δοκιμάσουμε να χρησιμοποιήσουμε τον τρίφτη μας για να τρίψουμε το βούτυρο. Οι λεπτές λωρίδες του θα λιώσουν στο άψε σβήσε και θα απλωθούν σαν… «βούτυρο» στο ψωμί ή τη φρυγανιά μας.

3. Δεν έχετε κήπο, δεν έχετε χρόνο και κυρίως, δεν έχετε χρήματα για πέταμα για να αγοράζετε ένα ολόκληρο ματσάκι δυόσμο και μαϊντανό, κάθε φορά που θέλετε να χρησιμοποιήσετε μόλις ένα κλωναράκι, αφήνοντας το υπόλοιπο να μαραίνεται στο ψυγείο; Είναι απλό: φυτέψτε σε ένα καλαθάκι που κρέμεται ή σε μια ορθογώνια γλάστρα στο παράθυρό σας μερικά βότανα και χρησιμοποιήστε τα για τη μαγειρική σας. Έτσι θα εξοικονομήσετε και χρόνο και χώρο, αλλά και χρήματα και θα δώσετε υπέροχη γεύση στο φαγητό σας.

4. Υπάρχει ένας πανεύκολος τρόπος για να αφαιρέσετε όλα τα κουκούτσια ενιαία από την πιπεριά χωρίς να σας διαλυθούν και να πεταχτούν παντού. Κόψτε πρώτα την ουρά και χαράξτε γύρω γύρω το κοτσάνι. Μετά κόψτε σε φέτες την πιπεριά από την κορυφή μέχρι κάτω και αφαιρέστε τις ώστε να μείνουν μόνο τα κουκούτσια με το κοτσάνι.

Μικρά τρικ για να κάνετε τη μαγειρική σας πιο εύκολη (5)

5. Πόσες φορές δεν μας έχει τύχει να σπάμε μερικά αυγά σε μπολ και να πέφτουν μαζί και κομματάκια από το τσόφλι; Και πόσες φορές φυσικά, έχουμε προσπαθήσει να τα αφαιρέσουμε χωρίς αποτέλεσμα με το δάχτυλο; Την επόμενη φορά που θα σας συμβεί κάτι τέτοιο, χρησιμοποιήστε ένα άλλο κομμάτι από το κέλυφος του αυγού για να σπρώξετε το κομματάκι που έπεσε στο μπολ και θα δείτε ότι το σπασμένο κομμάτι θα κολλήσει στο κέλυφος.

6. Η εποχή της ντομάτας φτάνει στο τέλος της αλλά γιατί να μην προνοήσετε να φτιάξετε λιαστές ντομάτες και να τις χρησιμοποιήσετε τον χειμώνα σε σαλάτες ή σάλτσες σας; Ο όρος βέβαια «λιαστή» δεν σημαίνει αναγκαστικά ότι πρέπει να βγάλετε τη ντομάτα στον ήλιο. Μπορείτε κάλλιστα να την βάλετε κομμένη σε φετούλες σε ένα ταψάκι στη χαμηλότερη θερμοκρασία του φούρνου και να τη σιγοψήσετε μέχρι να αφυδατωθεί για όσο περισσότερες ώρες μπορείτε.

7. Προσπαθείτε να στύψετε λεμόνι αλλά αυτό δεν έχει καθόλου ζουμί; Πιέστε το λίγο στο πάγκο της κουζίνας προτού το στύψετε και κυλήστε το πιέζοντάς το. Το αποτέλεσμα θα είναι να βγάλει λίγο περισσότερο χυμό. Μην περιμένετε όμως, και θαύματα…

Μικρά τρικ για να κάνετε τη μαγειρική σας πιο εύκολη (3)

8. Όταν τσιγαρίζετε λαχανικά ή άλλα υλικά στο τηγάνι, μην το παραγεμίζετε γιατί θα χάσετε το νόστιμο καραμέλωμα των υλικών και φυσικά, θα σας πάρει και περισσότερο χρόνο για να τηγανιστούν όλα τα υλικά σας. Επίσης, αν νομίζετε ότι κατά το τσιγάρισμα χρειάζεται να προσθέσετε κι άλλο λάδι, φροντίστε να το βάλετε σιγά σιγά στην άκρη του τηγανιού, ώστε όταν φτάσει στα υλικά να είναι ήδη ζεστό και να μην τους αλλάξει τη θερμοκρασία.

9. Για να μην σας συμβαίνει να καθαρίζετε ένα κρεμμύδι και να πετάτε το μισό επειδή δεν το χρειάζεστε, δοκιμάστε την επόμενη φορά που θα αγοράσετε κρεμμύδια να επιλέξετε διαφορετικού μεγέθους ώστε να τα χρησιμοποιείτε ανάλογα με τον σκοπό τους.

10. Αν η επιφάνεια κοπής σας γλιστράει από τον πάγκο, δοκιμάστε να τοποθετήσετε διπλωμένη την πετσέτα της κουζίνας σας ώστε να σταθεροποιηθεί.

Μικρά τρικ για να κάνετε τη μαγειρική σας πιο εύκολη (4)11. Προτιμήστε να βάζετε το αλάτι και το πιπέρι με το χέρι στο φαγητό που μαγειρεύετε. Ο μηχανισμός του μύλου πιθανώς να φράξει όταν το βάζετε πάνω από τον ατμό της κατσαρόλας, ενώ καμιά φορά δεν ελέγχουμε την ποσότητα που βγαίνει από τον μύλο.

12. Τέλος, ένα μυστικό για καλό φθινόπωρο: σίγουρα δεν είμαστε και πολύ χαρούμενοι που το καλοκαίρι πέρασε και μαζί του και οι «μικρές ατασθαλίες» μας. Μια από αυτές είναι και τα φαγητά που μας «φτιάχνουν τη διάθεση», με πρώτα και κύρια τα μακαρόνια. Αν θέλετε να κάνετε ακόμα πιο νόστιμα τα ζυμαρικά σας, βράστε τα σε νερό 1-2 λεπτά λιγότερα από όσα υποδεικνύει η συσκευασία τους και στη συνέχεια προσθέστε τα μέσα στην σάλτσα για να βράσουν 2-3 λεπτά μαζί της. Πριν τα βάλετε εκεί όμως, ρίξτε λίγο τυρί τριμμένο πρώτα ώστε να κολλήσει ακόμα πιο εύκολα η σάλτσα επάνω τους…

clickatlife.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.