Μοιραίος και καθόλου ωραίοςΓκέλα εντός έδρας και σίγουρα εκτός προγράμματος για τον Παναθηναϊκό που έμεινε στο 1-1 κόντρα στον ΠΑΣ Γιάνινα σε ματς για τη δεύτερη αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Ούτε απέναντι στους Ηπειρώτες θάμπωσαν οι «πράσινοι» που είχαν ξανά προβλήματα στη δημιουργία φάσεων και παράλληλα είδαν τον Πετρόπουλο να γίνεται μοιραίος χάνοντας δύο κραυγαλέες ευκαιρίες στο τέλος. Αποβλήθηκε ο Κατσουράνης στο 52’, χειροκρότησε όλο το γήπεδο την γκολάρα του Ντε Βινσέντι.

Το «τριφύλλι» προηγήθηκε στο 28’ με πολύ ωραίο τέρμα του Βελάσκες, όμως στο τέλος του ημιχρόνου ήρθε το καταπληκτικό γκολ του Ντε Βινσέντι και στις αρχές του δεύτερου η αποβολή του αρχηγού του για να αλλάξει εντελώς η εικόνα του ματς.

Αποδοκιμασίες από τον κόσμο στο τέλος προς τον διαιτητή Σιδηρόπουλο, ενώ πολλοί φίλοι της ομάδας βρέθηκαν γύρω από τα επίσημα και καταφέρθηκαν εναντίον δικαίων και αδίκων.

Μέχρι το 20’ αναρωτιόσουν αν ο Παναθηναϊκός θα ήταν σε θέση να βγάλει μια φάση που θα έκανε τους περίπου 7.000 φίλους της ομάδας που μπήκαν στον κόπο να πάνε στο ΟΑΚΑ να σηκωθούν από τη θέση τους. Ο λόγος δεν ήταν άλλος από τη σχέση… εξάρτησης του «τριφυλλιού» από τον Σισοκό. Όσο ο Ιβοριανός δεν έβρισκε τα πατήματά του, οι «πράσινοι» δεν ήταν σε θέση να βρουν και τα δικά τους προς το τέρμα και όλα προμήνυαν μια δύσκολη βραδιά για αυτούς στο ΟΑΚΑ.

Με σαφείς αμυντικούς προσανατολισμούς ο ΠΑΣ Γιάννινα πίεζε κάτω από το κέντρο κλείνοντας όλους τους διαδρόμους των γηπεδούχων, δεν είχε απάντηση, όμως, στις εμπνεύσεις του Σισοκό, ο οποίος έβαλε δύσκολα στον Λίλα που τον έβρισκε μπροστά του στο αριστερό άκρο και τελικά κάπως έτσι -από δική του μπαλιά δηλαδή- και πολύ ωραίο μονοκόμματο σουτ του Βελάσκες, ο οποίος είχε προωθηθεί, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να προηγηθεί.

Όσοι πίστεψαν πάντως, πως αυτό το γκολ θα συνόψιζε και ό,τι ωραίο θα έβλεπαν εκείνο το βράδυ ή θα έκρινε το νικητή, γελάστηκαν. Ακριβώς με το τέλος του ημιχρόνου, ο Ντε Βινσέντι πέτυχε ένα τέρμα που αν το είχε σημειώσει κανένας Μέσι ή Ρονάλντο θα έκανε το γύρο του κόσμου. Άλλωστε, η ενέργειά του χειροκροτήθηκε από όλο το γήπεδο, κάτι που δεν συναντάς συχνά στα ελληνικά γήπεδα.

Στις απορίες ορισμένων γιατί ο Παναθηναϊκός χρειάζεται να παίζει με δύο αμυντικά χαφ (Βιτόλο, Κατσουράνη) κόντρα στους Γιαννιώτες και μάλιστα στο γήπεδό του ήρθε να δώσει… απάντηση ο Έλληνας διεθνής, ο οποίος λέγοντας προφανώς κάτι στον διαιτητή (το τι μόνο οι δυο τους το ξέρουν) είδε δύο κίτρινες μέσα σε δευτερόλεπτα, αφήνοντας την ομάδα του με δέκα παίκτες. Από εκείνο το σημείο και μετά υπήρχε άλλο παιχνίδι και ο Φερέιρα θέλοντας και μη αναγκάστηκε να αλλάξει εντελώς αγωνιστική φιλοσοφία. Ο… γνωστός Τοτσέ και ο Μπαρμαπρούσης έκατσαν στον πάγκο, ενώ πέρασαν οι Ζέκα και Μαυρίας και ο Φορναρόλι (που είχε καλές στιγμές, αλλά και μια τεράστια χαμένη ευκαιρία) ως κλασικός προωθημένος.

Κι ενώ οι «πράσινοι» έχοντας χάσει την αυτοσυγκέντρωσή τους, προσπαθούσαν να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα, οι φιλοξενούμενοι με τους Ίλιτς (από τους καλύτερους του ματς) και Βίλα έδειξαν πως θα μπορούσαν μέχρι και να πάρουν το «τρίποντο».

Δεκαπέντε λεπτά πριν το τέλος Φεγκρούς και Πετρόπουλος (είχε περάσει και αυτός στο ματς) αντάλλαξαν σε κλάσματα του δευτερολέπτου το ρόλο του μοιραίου της αναμέτρησης. Πρώτα ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ έκανε τραγικό και παιδαριώδες λάθος (θύμισε εκείνο του Βαλντές στον πρώτο τελικό του «clasico») μόνο και μόνο για να δει ανακουφισμένος τον επιθετικό του Παναθηναϊκού να αδυνατεί να εκμεταλλευτεί το ανέλπιστο αυτό δώρο και να πετύχει το γκολ της νίκης. Πέντε λεπτά πριν το τέλος δεν υπήρχε πλέον καμία αμφιβολία. Ο Πετρόπουλος με προβολή από το ένα μέτρο κατάφερε να αστοχήσει ξανά, απογοητεύοντας πρώτα απ’ όλα τον εαυτό του, αλλά και τον κόσμο της ομάδας.

«Δεν πρέπει να επαναλάβουμε ξανά τέτοια εμφάνιση», δήλωσε με τη λήξη του αγώνα ο Ζεσουάλντο Φερέιρα, δείχνοντας πως τα προβλήματα βρίσκονται εντός των… τειχών. Αντίθετα, ο Γιάννης Αλαφούζος έκανε λόγο για «εγκληματική οργάνωση» και «επιστροφή της ομάδας στη Λεωφόρο», μεταφέροντας τα παράπονα των «πρασίνων» για τις αποφάσεις του Σιδηρόπουλου.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καρνέζης, Σεϊταρίδης (73’ Πετρόπουλος), Σπυρόπουλος, Βελάσκες, Πίντο, Κατσουράνης, Βιτόλο, Μπαρμπαρούσης (56’ Ζέκα), Σισοκό, Φορναρόλι, Τοτσέ (61’ Μαυρίας).

Στον πάγκο: Καπίνος, Χριστοδουλόπουλος, Μαρίνος, Βύντρα.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Φεγκρούς, Λίλα, Πάντος (89′ Ντάσιος), Μιχαήλ, Πατσατσόγλου, Τζημόπουλος (16’ Κολοβέτσιος), Ίλιτς, Ντε Βινσέντι (77’ Τζάνης), Βίλα, Γεωργίου, Τσουκάλας.

Στον πάγκο: Ταμπάσης, Κειτά, Νικλητσιώτης, Κοροβέσης.

Διαιτητής: Σιδηροπουλος. Βοηθοί: Ευθυμιάδης, Φραγκιαδάκης.


Νικόλας Ακτύπης

 

Τα υπόλοιπα παιχνίδια της 2ης αγωνιστικής:

Σάββατο 1/9
18.15 Βέροια-Πανιώνιος (novasports2)
18.15 Πλατανιάς-Πανθρακικός (novasports3)
20.30 Ξάνθη-ΑΕΚ (novasports2)

Κυριακή 2/9
18.15 Αρης-ΟΦΗ (novasports3)
18.15 Αστέρας Τρίπολης-Κέρκυρα (novasports1)
20.30 Ολυμπιακός-Λεβαδειακός (novasports1)

Δευτέρα 3/9
20.30 Ατρόμητος-ΠΑΟΚ (novasports1)

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.