Πάλεψε, αλλά δεν κατάφερε να πάρει από σήμερα το εισιτήριο για τα προημιτελικά η Εθνική πόλο ανδρών

Μία ακόμα ευκαιρίαΗ ομάδα του Ντράγκαν Άντριτς ηττήθηκε με 11-9 από την Ισπανία για την 4η αγωνιστική του Α’ ομίλου, παρέμεινε στους τρεις πόντους, αλλά μετά τη νίκη της Ιταλίας επί της Αυστραλίας νωρίτερα θέλει απλά τη νίκη με τα “καγκουρό” για να περάσει στις οκτώ καλύτερες ομάδες του Ολυμπιακού τουρνουά.

Μονόδρομος, πλέον, η νίκη για την Ελλάδα στο ματς με τους Αυστραλούς, για την τελευταία αγωνιστική του Α’ ομίλου.

Οι Έλληνες διεθνείς παρουσίασαν -με εξαίρεση το τρίτο οκτάλεπτο- τελείως διαφορετικό πρόσωπο στην άμυνα από αυτό που μας είχαν συνηθίσει στα τρία πρώτα ματς με Κροατία, Ιταλία και Καζακστάν, ενώ αντιμετωπίζοντας και σε αυτό το παιχνίδι πρόβλημα στον παραπάνω (3/11 π.π.) δεν μπορούσε να ελπίζει σε κάτι καλύτερο απέναντι στους Ισπανούς.

Επόμενο παιχνίδι για την Εθνική, τη Δευτέρα στις 13:20 κόντρα στην Αυστραλία.

Το ματς
Αυτό που αποδείχθηκε κλειδί για την Εθνική στα προηγούμενα παιχνίδια, η άμυνά της, δεν έδειξε να είναι το ατού της στο πρώτο οκτάλεπτο. Οι Ισπανοί προηγήθηκαν με τον Μινγκέλ, όμως το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κατάφερε να πάρει κεφάλι με δύο γκολ από την περιφέρεια, των Μυλωνάκη και Δελακά. Όμως οι Ίβηρες βρήκαν τον τρόπο, εκμεταλλεύτηκαν την ταχύτητά τους και με τρία συνεχόμενα γκολ από τους Μάγιαρατς και Πέρε πήραν ξανά προβάδισμα (2-4). Σπουδαίο γκολ του Αργύρη Θεοδωρόπουλο 3’’ πριν τη λήξη της περιόδου με το οποίο η Ελλάδα μείωσε στο γκολ (3-4).

Τα προβλήματα της Εθνικής στον αμυντικό τομέα συνεχίστηκαν. Οι «φούριας ρόχας» έβγαιναν σε πρώτη ευκαιρία στην κόντρα δυσκολεύοντας πολύ τους Έλληνες διεθνείς. Ζιράνι και Μαρτίν έφεραν την ομάδα τους στο +3 (3-6) με τον Γιώργο Αφρουδάκη να μειώνει σε 4-6. Πρόβλημα σε ακόμα ένα ματς για τους παίκτες του Ντράγκαν Άντριτς στον παραπάνω όπου δεν μπορούσαν να το εκμεταλλευτούν σε αντίθεση με τους Ισπανούς (2/3) οι οποίοι διατήρησαν μέχρι το ημίχρονο το προβάδισμα των τριών γκολ (5-8).

Η Ελλάδα βελτίωσε την άμυνα της ήρθε όμως γρήγορα το γκολ για τους Ισπανούς με πέναλτι του Περόνε. Το 6-9, με περιφερειακό σουτ του Χατζηθεοδώρου, έκανε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα που εξακολούθησε να αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα στον παραπάνω (0/7 π.π.). Λύτρωση το γκολ του Δελακά στον π.π. με το οποίο η Εθνική ψαλίδισε τη διαφορά στα δύο γκολ (1/8 π.π.) προς το τέλος του τρίτου οκταλέπτου. Θετικό για τους Έλληνες διεθνείς το γεγονός ότι για περίπου επτά λεπτά κράτησαν τους Ισπανούς στο «0».

Η Εθνική προσπάθησε να αλλάξει τις ισορροπίες στο τελευταίο οκτάλεπτο όμως δεν ήταν εύκολο ειδικά μετά το γκολ του Λιφάντε στον παραπάνω και αυτό του Μολίνα με τα οποία οι Ισπανοί διαμόρφωσαν το 7-11. Αυτό που κατάφεραν οι παίκτες του Ντράγκαν Άντριτς είναι να πετύχουν δύο γκολ με τους Μουρίκη και Χρήστο Αφρουδάκη και μάλιστα στον παραπάνω (9-11).

Τα οκτάλεπτα: 3-4, 2-4, 2-1, 2-2

Ελλάδα (Άντριτς): Δεληγιάννης, Μυλωνάκης 1, Μιράλης, Κοκκινάκης, Χατζηθεοδώρου 1, Θεοδωρόπουλος 1, Χ. Αφρουδάκης 1, Δελακάς 2, Γ. Αφρουδάκης 1, Φουντούλης, Μουρίκης 1, Βουλγαράκης 1, Καραμπέτσος

Ισπανία (Αγκιλάρ): Β. Αγκιλάρ, Γκαρθία, Μαρτίν 1, Ζιράνι 1, Μολίνα 1, Μινγκέλ 1, Μάγιαρατς 2, Εσπανόλ Λιφάντε 2, Βάγιες, Περόνε 2, Πέρεθ 1, Γκαρθία Γαδεά, Λόπεθ Πινέιδο

 

www.sport-fm.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.