Το πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα στο «Λονδίνο 2012» είναι γεγονός

http://www.woop.gr/sites/default/files/imagecache/original_max/2012_08/906376.jpgΕπιτέλους μετάλλιο για την Ελληνική αποστολή στους αγώνες του Λονδίνο 2012 με τον Ηλία Ηλιάδη να κερδίζει τον Βραζιλιάνο Καμίλο στο ρεπεσάζ του Τζούντο των -90 κιλών.

Ο Έλληνας Τζουντόκα επικράτησε με Yuko από δύο παρατηρήσεις (shido) του Βραζιλιάνου Τιάγκο Καμίλο και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης (πλέον) είχε αποκλειστεί στον ημιτελικό και για αυτό είχε την δεύτερη ευκαιρία να κατακτήσει κάποιο μετάλλιο.

Να θυμίσουμε ότι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008 ήταν ο σημαιοφόρος της ελληνικής ομάδας, όμως η παρουσία του σταμάτησε στον πρώτο αγώνα, καθώς στην κατηγορία των -90 κιλών ηττήθηκε με Ippon από τον Ολλανδό Μαρκ Χουϊζίνγκα.

Επανήλθε δυναμικά κι έτσι δύο απανωτές χρονιές, το 2010 και το 2011 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, το 2009 το χάκλινο και το 2011 το χρυσό στο Ευρωπαϊκό, το 2009 το χρυσό στους Μεσογειακούς Αγώνες, το 2010 αναδείχθηκε για δεύτερη φορά κορυφαίος Ευρωπαίος αθλητής του τζούντο, ενώ το 2011 κορυφαία αθλητική προσωπικότητα του τζούντο στην Ευρώπη.

Επί βρετανικού εδάφους έφτασε στη δεύτερη Ολυμπιακή διάκριση της καριέρας του, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στους 30ους Ολυμπιακούς Αγώνες, μεαπολογισμό τέσσερις νίκες σε πέντε αγώνες.
http://www.woop.gr/sites/default/files/imagecache/original_max/2012_08/Ilia12.jpgΗλιάδης: «Το αφιερώνω στο παιδί μου»

Ο χάλκινος πλέον Ολυμπιονίκης στο Λονδίνο, Ηλίας Ηλιάδης αμέσως μετά την τεράστια επιτυχία του στην κατηγορία των 90 κιλών στο τζούντο δήλωσε στην ΕΡΑ Σπορ:

«Ευχαριστώ τον Θεό, όλη την οικογένειά μου και τον προπονητή μου. Έπρεπε να κάνω ό,τι καλύτερο μπορούσα. Ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω. Το νιώθω ότι μπορούσα… Σας ευχαριστώ όλους». Όσο για το πού αφιερώνει το μετάλλιο, τόνισε: «Στο παιδί μου, τον Ηρακλή που με περιμένει στη Χαλκιδική».

Ο προπονητής του, Νίκος Ηλιάδης αρκέστηκε από την πλευρά του να χαρακτηρίσει… φαινόμενο τον αθλητή του.

www.woop.gr

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.