Τι γράφει στο σημείωμα που άφησε ο 77χρονος και τι λένε οι γείτονές του

Πολίτες αφήνουν κεριά και λουλούδια στο σημείο που αυτοκτόνησε ο 77χρονος άνδραςΤέλος στη ζωή του έβαλε 77χρονος συνταξιούχος φαρμακοποιός στις 9:00 το πρωί στην πλατεία Συντάγματος μπροστά στα έκπληκτα μάτια πολλών περαστικών. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο άντρας ενώ βρισκόταν στη δεξιά πλευρά της πλατείας, ανάμεσα σε δέντρα έβγαλε ένα πιστόλι και αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι.

Οι διερχόμενοι που αντιλήφθηκαν το περιστατικό ειδοποίησαν την αστυνομία και το ΕΚΑΒ και στο σημείο έφθασαν τραυματιοφορείς οι οποίοι μετέφεραν τη σορό του άντρα στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως άκουσαν τον πυροβολισμό και τον είδαν να πέφτει στο έδαφος.

Πολίτες αφήνουν κεριά και λουλούδια στο σημείο που αυτοκτόνησε ο 77χρονος άνδρας

Ο αυτόχειρας άφησε σημείωμα στο οποίο αναφέρεται στους λόγους που τον οδήγησαν στο απονενοημένο διάβημα, αναφερόμενος στην οικονομική του κατάσταση. Μεταξύ άλλων, στο σημείωμα που βρέθηκε πάνω του, ο 77χρονος έγραφε πως «η κατοχική κυβέρνηση Τσολάκογλου εκμηδένισε κάθε ίχνος επιβίωσής μου που στηριζόταν σε μια αξιοπρεπή σύνταξη που επί 35 χρόνια εγώ μόνον (χωρίς ενίσχυση κράτους) πλήρωνα γι΄ αυτή». Και συνέχιζε: «Δεν μπορώ να βρω άλλο τρόπο αντίδρασης εκτός από ένα αξιοπρεπές τέλος, πριν αρχίσω να ψάχνω στα σκουπίδια για τη διατροφή μου».

Το σημείωμα κατέληγε ως εξής: «Πιστεύω πως οι νέοι χωρίς μέλλον, κάποια μέρα θα πάρουν τα όπλα και στην πλατεία Συντάγματος θα κρεμάσουν ανάποδα τους εθνικούς προδότες όπως έκαναν το 1945 οι Ιταλοί στον Μουσολίνι (πιάτσα Πορέτο του Μιλάνου)».

Μιλώντας στο «Βήμα» ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής κ. Κώστας Λουράντος ανέφερε πως ο 77χρονος ήταν παλιά φαρμακοποιός – μέλος του Συλλόγου μέχρι το 1994, όταν πούλησε το φαρμακείο που διατηρούσε στη περιοχή των Αμπελοκήπων σε άλλο συνάδελφό του.

Γείτονές του στους Αμπελοκήπους – όπου διέμενε μόνος του- δηλώνουν σοκαρισμένοι από την είδηση και κάνουν λόγο για έναν αξιοπρεπή άνθρωπο, πολιτικοποιημένο, έντονα δραστηριοποιημένο που συμμετείχε στα κοινά και σε ζητήματα που αφορούσαν την γειτονιά του. Ανέφεραν ακόμη, πως δεν τους είχε πει ότι αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα.

Μάλιστα το καλοκαίρι συμμετείχε στις κινητοποιήσεις των «Αγανακτισμένων» στο Σύνταγμα και μιλούσε διαρκώς για τις επιπτώσεις από την οικονομική κρίση και τα μέτρα της κυβέρνησης ενώ αναρωτιόταν γιατί η νεολαία παραμένει αδρανής και δεν ξεσηκώνεται. Βάσει επίσης πληροφοριών ήταν μέλος του κινήματος «Δεν πληρώνω» και είχε κρεμάσει τη σχετική σημαία στο μπαλκόνι του.

Χθες Τρίτη, ο συνταξιούχος ο οποίος είναι χωρισμένος πολλά χρόνια και του οποίου η κόρη διαμένει σε άλλη περιοχή, πλήρωσε το ενοίκιο και τα κοινόχρηστα στη διαχειρίστρια της πολυκατοικίας όπου ζούσε και μάλιστα όταν εκείνη τον ρώτησε για ποιο λόγο τα εξοφλεί από τόσο νωρίς φέρεται να της απάντησε ότι αύριο (σ.σ: Τετάρτη) θα έμπαινε στο νοσοκομείο…
Διονύσης Βυθούλκας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.