Aσφαλής παραμένει η  μετάβαση προς το Χιονοδρομικό Κέντρο της Βασιλίτσας καθώς και στις γειτονικές ξενοδοχειακές μονάδες, καταλύματα και καταστήματα εστίασης

Έπειτα από την υπ. αριθμ.  6164/11-2-2012 επιτολή του Δημάρχου Γρεβενών κ. Δημοσθένη Κουπτσίδη προς: τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, το Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, τη Γενική Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτ. Μακεδονίας, τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας με κοινοποίηση στον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Γρεβενών με αίτημα την  κήρυξη του Δήμου Γρεβενών σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης λόγω των συνεχιζόμενων άσχημων καιρικών συνθηκών στο Δήμο Γρεβενών, κύρια στην ορεινή περιοχή, με ισχυρές χιονοπτώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες.

Η επιστολή έχει ως εξής:

Σας καθιστούμε γνωστό ότι στα ορεινά Γρεβενά λόγω των ισχυρών ανέμων και της χιονοθύελλας (ανεμοσούρια) αλλά και επειδή το ύψος του χιονιού είναι μεταξύ 3-4 μέτρων, αδυνατούμε πλέον να κρατήσουμε ανοικτό το εσωτερικό οδικό δίκτυο. Είναι αδύνατο με αυτές τις άσχημες συνεχιζόμενες καιρικές συνθήκες να κρατήσουμε ανοικτούς τους 104 οικισμούς του Δήμου μας  και ιδιαίτερα τις κτηνοτροφικές μονάδες και να εξασφαλίσουμε την επάρκεια τους σε ζωοτροφές. Το δίκτυο ύδρευσης έχει υποστεί πολλές ζημιές από τους ερπυσμούς και το σύνολο των πηγών στον ορεινό όγκο έχει παγώσει.. Επιπλέον σας ενημερώνουμε ότι σε πολλούς οικισμούς δεν υπάρχει ρευματοδότηση.

Έχοντας υπ΄ όψιν τα παραπάνω για την ασφάλεια των Δημοτών μας, παρακαλούμε άμεσα να κηρύξετε τον Δήμο μας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ο Δήμαρχος

Δημοσθένης Κουπτσίδης

Σήμερα Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012, με την 833/12-2-2012 απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Θεόδωρου Μπούφη έγινε αποδεκτό το αίτημα του Δημάρχου και αποφασίστηκε η κήρυξη σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας των παρακάτω οικισμών του Δήμου Γρεβενών: Σαμαρίνα, Σμίξη, Αβδέλλα, Περιβόλι, Λάβδα, Πανόραμα, Πολυνέρι, Αλατόπετρα, Ζιάκας, Σπήλαιο, Περιβολάκι, Κηπουριό, Αιμιλιανός, Καλλιθέα, Αηδόνια, Καλλονή, Δασύλλιο, Άγιος Κοσμάς, Κυπαρίσσι, Οροπέδιο και Ανθρακιά.

Το πρόβλημα προσδιορίζεται εντός των οικισμών. Σε καμία περίπτωση, δεν  παρουσιάζεται πρόβλημα στην ασφαλή μετάβαση προς το Χιονοδρομικό Κέντρο της Βασιλίτσας καθώς και στις γειτονικές ξενοδοχειακές μονάδες, καταλύματα και καταστήματα εστίασης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.