Ο Μιραλάς (αριστερά) με δυο γκολ έκλεψε την παράσταση από τον Ντιόγκο που φόρεσε ξανά τα ερυθρόλευκαΟ Ολυμπιακός επικράτησε με 3-1 του Λεβαδειακού στο «Γ.Καραϊσκάκης» του Λεβαδειακού στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ.

Ο Ντιόγκο φόρεσε τα ερυθρόλευκα μετά από 17 μήνες αλλά ο Μιραλάς ήταν αυτός που έκλεψε την παράσταση σημειώνοντας τα δύο από τα τρία τέρματα των γηπεδούχων. Οι Ερυθρόλευκοι προηγήθηκαν με αυτογκόλ του Κόρμπου (41′), ενώ στο 65′ είχε μειώσει προσωρινά ο Λεβαδειακός με τον Ναπολεόνι σε 2-1.

Στο πρώτο δεκάλεπτο οι δύο ομάδες είχαν από μια ευκαιρία, ο Ολυμπιακός με κεφαλιά του Μέλμπεργκ που έδιωξε σε κόρνερ ο Κυριακίδης, ενώ μετά την εκτέλεσή του, ο Λεβαδειακός βγήκε στην αντεπίθεση με τέσσερις παίκτες απέναντι σε δύο των Ερυθρολεύκων, αλλά ο Μέγιερι με τάκλιν έσωσε τους γηπεδούχους από βέβαιη παραβίαση της εστίας από τον Ναπολεόνι.

Στη συνέχεια οι Ερυθρόλευκοι είχαν την κατοχή της μπάλας αλλά δεν κατάφεραν να απειλήσουν ουσιαστικά τους Βοιωτούς οι οποίοι παίζοντας πολύ με κόντρα αντεπιθέσεις, έφτασαν πιο κοντά στο να ανοίξουν το σκορ.

Στο 23΄ ο Ζαουί υποδείχθηκε κακώς σε θέση οφσάιντ ενώ έβγαινε τετ-α-τετ με τον τερματοφύλακα των Πειραιωτών, ενώ στην αμέσως επόμενη φάση και πάλι οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με τον Ναπολεόνι.

Κόντρα στη ροή του αγώνα, ο Λεβαδειακός βρέθηκε πίσω στο σκορ με το γκολ να έρχεται από δικό του παίκτη, αφού μετά από εκτέλεση φάουλ του Ιμπαγάσα, ο Κόρμπος έπιασε την ανάποδη κεφαλιά και στην προσπάθειά του να την διώξει, την έστειλε στα δίχτυα του Λεβαδειακού για το 1-0.

Τρία λεπτά αργότερα (44′), έπειτα από εξαιρετική μπαλιά του Φουστέρ στον Μιραλάς, ο Βέλγος με πλασέ και με τη βοήθεια του ποδιού του Ιωάννου που άλλαξε την πορεία της μπάλας έκανε το 2-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Λεβαδειακός κατάφερε να ξαναμπεί στο ματς με γκολ του Ναπολεόνι στο 65′ έπειτα από πολύ ωραία αντεπίθεση και ενώ είχε σταλεί το… μήνυμα στους γηπεδούχους από το 58′ όταν ο Φαβάλι έπιασε πολύ ωραίο σουτ αλλά ο Μέγερι είπε «όχι».

Ωστόσο, δύο λεπτά μετά το γκολ των Πρασίνων, οι Ερυθρόλευκοι ξαναπήραν προβάδισμα δύο τερμάτων με τον Μιραλάς να χτυπά και πάλι με καρφωτή κεφαλιά, έπειτα από σέντρα του Μανιάτη από δεξιά. Αυτό ήταν και το τελικό σκορ του αγώνα, καθώς μέχρι τη λήξη του ματς δεν υπήρξαν άλλες ευκαιρίες.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι το γεγονός ότι ο Γέστε αποδοκιμάστηκε από τους οπαδούς των γηπεδούχων κατά την είσοδό του στο 84′ στη θέση του Ιμπαγάσα…

Διαιτητής: Δασκαλόπουλος (Κορίνθου)
Κίτρινες: Μαχαίρας
Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε):
Μέγιερι, Μέλμπεργκ, Μαρκάνο, Χολέμπας, Μοντέστο, Μανιάτης, Μακούν (65΄ Ορμπάιθ), Ιμπαγάσα (84΄ Γέστε), Φουστέρ, Ντιόγκο (70΄ Αμπντούν), Μιραλάς
Λεβαδειακός (Γιώργος Παράσχος):
Κυριακίδης, Αλεξίου, Ιωάννου, Μαχαίρας, Κουτσόπουλος, Κόρμπος, Βιάνα, Σουμπίνιο (63΄ Βασιλείου), Κοιλιάρας (58΄ Φαβάλι), Ζαουί, Ναπολεόνι

Η Ξάνθη κράτησε την ΑΕΚ στο 1-1 μέσα στο ΟΑΚΑ

Αήττητη για ένατο ματς έμεινε η Ξάνθη, η οποία απέσπασε ισοπαλία 1-1 από την ΑΕΚ μέσα στο ΟΑΚΑ. Μάλιστα, η ομάδα της Θράκης ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ, με τον Μαρκόφσκι στο 30′, για να ισοφαρίσει η ΑΕΚ στο 45ο λεπτό με πέναλτι του Λεονάρντο.

Με το ξεκίνημα η ΑΕΚ δημιούργησε αρκετές φάσεις στην περιοχή της Ξάνθης, εκμεταλλευόμενη την υπεροχή της στη μεσαία γραμμή. Ωστόσο η άμυνα των φιλοξενούμενων, και ειδικά ο Βιβιανί, είπαν «όχι» στις ευκαιρίες των γηπεδούχων με τους Λεονάρντο (10′), Μανωλά (13′).

Στο 24ο λεπτό ο διαιτητής Ζαχαριάδης κακώς δεν υπέδειξε το σημείο του πέναλτι σε ανατροπή του Κλωναρίδη από τον Εντιμάρ.

Και καθώς η ΑΕΚ έχανε τις ευκαιρίες, στο 30ό λεπτό ο Αραμπατζής απέκρουσε ασθενώς το σουτ του Εντιμάρ έξω από την περιοχή και ο Μαρκόφσκι που καραδοκούσε στη μικρή περιοχή, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα!

Παρά τη ψυχρολουσία η ΑΕΚ κατάφερε να διατηρήσει τη ψυχραιμία της και συνέχισε να πιέζει την άμυνα της ακριτικής ομάδας, ψάχνοντας αυτή τη φορά για το γκολ της ισοφάρισης. Η προσπάθεια αυτή καρποφόρησε στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου, όπου ο Κομεσίδης ανέτρεψε τον Καφέ και ο Λεονάρντο ευστόχησε από το σημείο του πέναλτι (1-1).

Στην επανάληψη η ΑΕΚ μπήκε πιο δυνατά και με τον Νίκο Λυμπερόπουλο στην ενδεκάδα άρχισε να πιέζει για το γκολ της νίκης. Η «Ένωση» ανέβασε την απόδοση της και έχασε σημαντικές ευκαιρίες για να πετύχει το δεύτερο γκολ με τους Μπέλεκ (53′) και Λεονάρντο (63′).

Και καθώς δεν τα κατάφερε έμεινε με το βαθμό της ισοπαλίας για δεύτερο συνεχόμενο εντός έδρας ματς (με δεδομένο και το 0-0 με τη Δόξα).

Ο διαιτητής Ζαχαριάδης έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Χοσέ Κάρλος, Ντάνι, Κάλα, Λυμπερόπουλο και Βάλλα.

ΑΕΚ (Κωστένογλου): Αραμπατζής, Καράμπελας (72′ Αργυρίου), Κάλα, Μανωλάς, Κοντοές, Γεωργέας, Καφές, Λεονάρντο, Κάρλος, Κλωναρίδης (46′ Λυμπερόπουλος) και Μπέλεκ.
Ξάνθη (Ουζουνίδης): Βιβιανί, Εντιμάρ, Κομεσίδης, Βάλλας, Μπέρτος, Φλίσκας, Ντάνι, Πόι, Μαρσελίνιο (85′ Σουάνης), Βλαχοδήμος (58′ Μάνταλος) και Μαρκόφσκι.

Ο Παπουλής έριξε το… κάστρο της Δράμας – Νίκη του ΟΦΗ με 2-0

Υπόθεση ΠαπουλήΜε δύο γκολ του Φώτη Παπουλή, στο 50′ και το 86′, ο ΟΦΗ νίκησε με 2-0 τη Δόξα Δράμα σε ένα ματς μεσαίας γραμμής, με λίγες φάσεις και πολλά λάθη.

Η ομάδα της Κρήτης είχε τον έλεγχο του αγώνα, οι φιλοξενούμενοι ήταν… ταμπουρωμένοι στην άμυνά τους και οι παίκτες του Νίκου Αναστόπουλου κατάφεραν τελικώς να βρουν διαδρόμους προς την εστία του Σέρεμετ στο δεύτερο ημίχρονο.

Στο 50ό λεπτό μετά από έξοχη ενέργεια του Ζορμπά και πάσα στον Παπουλή, ο τελευταίος με δυνατό σουτ δεν άφησε περιθώρια στον Σέρεμετ και «έγραψε» το 1-0. Το γκολ αυτό ενίσχυσε την ψυχολογία της κρητικής ομάδας, η οποία ανέβασε την απόδοση της και συνέχισε να πιέζει την άμυνα των Δραμινών. Η πίεση καρποφόρησε και πάλι δια… ποδός Παπουλή, ο οποίος στο 86′ έστειλε για δεύτερη φορά την μπάλα στα δίχτυα της Δόξας και σφράγισε τη νίκη της ομάδας του.

Ο διαιτητής Δελφάκης έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Σόουζα,

ΟΦΗ (Αναστόπουλος): Βεζυρίδης, Βερόν, Ταυλαρίδης, Ζορμπάς (79′ Μπόντορ), Βάντο, Καμπάνταης, Σόουζα (79′ Πίτσο), Παπουλής, Μπούρμπος, Λόπεθ (84′ Γαλανόπουλος), Λόπεζ.

Δόξα Δράμας (Κατσαβάκης): Σέρεμετ, Τριποτσέρης, Βέρτζος, Λεάντρο, Βάντερσον, Ρούτσης, Αραβίδης, Λίμα (76′ Στεριανός), Σικαλιάς, Κατσικογιάννης (39′ Σολεϊδης), Ψυχογιός (61′ Αγγελούδης).

Σήμερα Κυριακή, νέα δοκιμασία περιμένει τον Παναθηναϊκό, που μετά τον αποκλεισμό στο Κύπελλο, αυτή τη φορά για τη Σούπερ Λιγκ παίζει στα Γιάννενα με τον ΠΑΣ με έναν και μοναδικό στόχο τη νίκη.

Συνοπτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:
ΚΥΡΙΑΚΗ 15/01

Κέρκυρα Κέρκυρα – Αστέρας Τρίπολης (15:00) NOVA
Περιστέρι Ατρόμητος – Άρης (15:00) NOVA
Νέα Σμύρνη Πανιώνιος – Παναιτωλικός (17:15) NOVA
Τούμπα ΠΑΟΚ – Εργοτέλης (17:15) NOVA
Ιωάννινα ΠΑΣ Γιάννινα – Παναθηναϊκός (19:30) NOVA

Newsroom ΔΟΛ


 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.