Η απίστευτη ιστορία με την οικογένεια Σώρρα

http://i.mtbw.gr/t/9B486A091215EF914C46BF9C7019FA00.jpgΜία απίστευτη ιστορία έχει δει το φως της δημοσιότητας κάνοντας πολλούς από εμάς να απορούμε για το αν κάποιοι θέλουν πραγματικά να σωθεί η Ελλάδα. Η οικογένεια του Άρτεμη Σώρρα από την Πάτρα, είχε φυλάξει μερικές μετοχές από το 1932 σε σεντούκια όταν τραπεζικοί υπάλληλοι τους είπαν πως τα αξιόγραφά τους δεν είχαν καμιά αξία καθότι αυτές οι μετοχές ήταν σε χρυσό. Αυτές οι μετοχές όπως ήταν φυσικό περιήλθαν στους συγγενείς τους τους.

Τι πιο φυσικό κατόπιν αυτής της αποκάλυψης από το να αποταθεί η οικογένεια Σώρρα στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, η οποία με τη σειρά της τους πληροφορεί ότι η αξία των μετοχών έχει εκμηδενιστεί.

Η οικογένεια Σώρρα δεν το βάζει κάτω κι έρχεται σε επαφή με ειδικούς επί τραπεζικών θεμάτων και νομικούς και οικονομικούς παράγοντες. Ήταν φυσικό κάποια στιγμή να γίνει και η αποτίμηση της τρέχουσας αξίας των 40 μετοχών.

Ο κ. Θεόδωρος Καρυώτης είναι καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Maryland στις ΗΠΑ ανέλαβε να προχωρήσει στην αποτίμηση των μετοχών. Το πόρισμά του ήταν μία αποκάλυψη.

Κάθε μετοχή σε χρυσό της «Τράπεζας της Ανατολής» αποτιμάται σήμερα στα 670 δισ. ευρώ εκάστη, δηλαδή μία φορά και μισή του σημερινού χρέους της Ελλάδας το οποίο ανέρχεται περίπου στα 450 δις ευρώ. Η συνολική αξία των 40 μετοχών πλησιάζει τα 30 τρισ.

Τον Απρίλιο του 2010 οι δικαιούχοι είχαν έλθει σε επαφή με την Τράπεζα της Ελλάδος. Ο Διοικητής της κ. Προβόπουλος είναι απόλυτα ενήμερος γι’ αυτό. Μετά από συζητήσεις η Κεντρική Τράπεζα πρότεινε συμβιβασμό (συμφωνία) ύψους 1,5 δισ. ευρώ για 10 μετοχές της «Τράπεζας της Ανατολής».

Οι δικαιούχοι αιφνιδιάστηκαν όταν άκουσαν τους νομικούς συμβούλους να προτείνουν μία «παράξενη διαδρομή» ώστε να καταβληθεί το 1,5 δισ. μέσω μία βρετανικής εταιρείας και αρνήθηκαν να υιοθετήσουν αυτήν την «παράξενη διαδρομή». Έτσι ίδρυσαν μία μη κερδοσκοπική εταιρεία, την «END», με έδρα την Ελλάδα στην οποία πρόεδρος είναι ο γνωστός καρδιολόγος στη Νέα Υόρκη Εμμανουήλ Λαμπράκης και αντιπρόεδρος ο καθηγητής Θεόδωρος Καρυώτης.

Η οικογένεια Σώρρα προχωρεί και σε ένα ακόμη βήμα. Δωρίζει 4 μετοχές στην «END» και καταθέτει την δήλωση φόρου δωρεάς στην Γ’ Δ.Ο.Υ. Πατρών. Το σκεπτικό των μελών της «END» αλλά και της οικογενείας Σώρρα είναι ξεκάθαρο. Η αξία των 4 μετοχών επαρκεί για την αποπληρωμή του ελληνικού χρέους αλλά και του σωρευμένου χρέους σε τράπεζες των ελλήνων πολιτών αλλά και για την ύπαρξη ενός μεγάλου αποθεματικού για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Ο κ. Γ. Παπανδρέου, ο κ. Αντ. Σαμαράς, ο κ. Ευ. Βενιζέλος και ο κ. Γ. Προβόπουλος είναι πλήρως ενημερωμένοι. Ωστόσο δεν υπάρχει ακόμη κάποια επίσημη τοποθέτηση…

Newsbeast

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.