“Συμμορφωθείτε με τα ωράρια”…

Ο Πρόεδρος της Ένωσης ιδιοκτητών καφετεριών κέντρων ψυχαγωγίας -καφενείων και συναφών επαγγελμάτων του νομού Γρεβενών Γρηγόρης Τσαπατσάρης, μίλησε στον Star Fm 933 για το “αλαλούμ” που πάει να δημιουργήσει η Κυβέρνηση με την επιβολή ΦΠΑ 23% στα είδη εστίασης: “Πως είναι δυνατόν να τιμολογούμε με ΦΠΑ 13% τα είδη που δίνουμε σε πελάτες με μορφή ¨πακέτου¨ και με 23% στους πελάτες που καταναλώνουν τα προϊόντα μας στο κατάστημά μας; Η κατάσταση είναι τραγική. Δεν μπορούμε να αντεπεξέλθουμε ούτε στην πληρωμή των ασφαλιστικών μας ταμείων. Δυστυχώς κανένα πρόβλημα δεν επιλύθηκε με την συγκεκριμένη κυβέρνηση του ΠαΣοΚ”.

Την ερχόμενη Τρίτη 30 Αυγούστου ανέφερε ο πρόεδρος, πραγματοποιούν έκτακτη συνεδρίαση στην Αθήνα ως μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών επαγγελμάτων για να αποφασίσουν για τις ενέργειες που θα κάνουν έτσι ώστε να μην ισχύσει η αύξηση του ΦΠΑ διότι με αυτόν τον τρόπο οι τιμές τους θα εκτοξευτούν και οι πελάτες τους θα μειωθούν με αποτέλεσμα το κλείσιμο πολλών καταστημάτων.

Ήδη έχουν “πέσει” δύο προτάσεις στο τραπέζι του διαλόγου: 1ον) Να κλείσουν ως ένδειξη διαμαρτυρίας, όλα τα καταστήματα εστίασης στη Θεσσαλονίκη την περίοδο της Διεθνής Έκθεσης Θεσσαλονίκης και 2ον) Να σταματήσουν όλοι να πληρώνουν ΦΠΑ.
Οι τελικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν μετά την έκτακτη συνεδρίαση του Πανελλαδικού τους Οργάνου.

Ο Πρόεδρος αναφέρθηκε επίσης και στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπου επιτρέπει τα καταστήματα από την Κυριακή μέχρι και την Πέμπτη να λειτουργούν με μουσική μέχρι τις 2:00 τα ξημερώματα και Παρασκευή και Σάββατο μέχρι τις 3:00, ενώ ανοιχτά χωρίς μουσική μπορούν να παραμείνουν έως τις 4:30πμ. Για τα καταστήματα εστίασης ισχύει 24ωρη λειτουργία με την διαφορά όμως να μην σερβίρουν οινοπνευματώδη ποτά μετά τις 2:00πμ.

“Πρέπει όλοι μας να συμμορφωνόμαστε με τα ωράρια που ισχύουν και σε καμία περίπτωση να μην τα παραβαίνουμε και να δημιουργούμε πρόβλημα με την ηχορύπανση στους κατοίκους της πόλης”, κατέληξε ο Γρηγόρης Τσαπατσάρης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.