Ο ΠΑΟΚ… άγγιξε τα «αστέρια», η Σάλκε όμως, μπήκε στους ομίλους

Ο ΠΑΟΚ... άγγιξε τα «αστέρια», η Σάλκε όμως, μπήκε στους ομίλουςΜεγάλη ευκαιρία να συμμετάσχει στο Champions League για πρώτη φορά στην ιστορία του έχασε ο ΠΑΟΚ, που ηττήθηκε 3-2 από τη Σάλκε στην (άδεια λόγω τιμωρίας) Τούμπα, για τα πλέι οφ της διοργάνωσης.

Σκόρερ των Γερμανών οι Σάλαϊ (43΄,90΄) και Ντράξλερ (67΄), ενώ τα γκολ του ΠΑΟΚ πέτυχαν οι Αθανασιάδης (53΄) και Κατσουράνης (64΄).

Με δέκα η Σάλκε από το 64΄ λόγω αποβολής του Τζόουνς, κατάφερε να ανατρέψει τα δεδομένα, μετά το 1-1 του πρώτου αγώνα και να προκριθεί στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Ο ΠΑΟΚ θα συνεχίσει στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και θα μάθει τους αντιπάλους του στην κλήρωση της Παρασκευής.

Πεφταστέρια…

Απότομα έσβησαν απ’ τον ουρανό του ΠΑΟΚ τ’ αστέρια του Champions League. Ο «δικέφαλος» πάλεψε, άγγιξε μεγάλη ανατροπή με τη Σάλκε, αλλά δεν μπόρεσε ν’ αποφύγει την ήττα (3-2) και τον αποκλεισμό…

Ούτε φέτος θα ζήσει ο ΠΑΟΚ το όνειρο του Champions League. Ο «δικέφαλος του Βορρά» δεν παραιτήθηκε καμία απ’ τις δυο φορές που η ποιοτική Σάλκε τον έριξε στο καναβάτσο, αλλά τελικά ηττήθηκε 3-2 στην Τούμπα.

Έλλειψη συγκέντρωσης, σοβαρά ατομικά λάθη και επιλογές του Χουμπ Στέφενς κόστισαν τα γκολ των Ζαλάι (43’, 90’) και Ντράξλερ (67’) και άφησαν στη μέση τη μεγάλη ανατροπή που πήγε να κάνει ο Στοχ με τους Αθανασιάδη (53’) και Κατσουράνη (79’).

Φανερά πιο ποιοτική η Σάλκε, πανηγύρισε την πρόκριση παίζοντας με παίκτη λιγότερο απ’ το 64’ (λόγω αποβολής του Τζόουνς), αλλά… τα είδε όλα σε μεγάλη ευκαιρία του Στοχ όταν το σκορ ήταν 2-2.

Πώς έπαιξε

Ένα ερωτηματικό είχε η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ πριν το παιχνίδι: Το ποιος θα κάλυπτε τη θέση του αριστερού μπακ. Κι ο Χουμπ Στέφενς αποφάσισε να το απαντήσει ξανά με τον Σκόνδρα (και όχι με τον Σπυρόπουλο). Κατά τ’ άλλα δεν υπήρξαν εκπλήξεις από τον Ολλανδό τεχνικό, που ξεκίνησε (όπως αναμενόταν) τον Κάτσε στο αρχικό σχήμα αντί του τραυματία Λάζαρ.

Με αυτά τα δεδομένα, το 4-2-3-1 του «δικεφάλου» διαμορφώθηκε ως εξής: Τερματοφύλακας ο Χακόμπο και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Σκόνδρας, Βίτορ, Κατσουράνης και Κίτσιου. Στα χαφ ξεκίνησαν οι Κάτσε-Τζιόλης, στην τριάδα μπροστά τους οι Στοχ (αριστερά), Λούκας (επιτελικός), Σαλπιγγίδης (δεξιά) και προωθημένος ήταν ο Αθανασιάδης.

Το ματς

Όσα φέρνει η ώρα δεν τα φέρνει ο χρόνος. Ο ΠΑΟΚ συνειδητοποίησε όμως -στο πρώτο ημίχρονο- ότι στο ποδόσφαιρο δεν χρειάζεται ώρα. Αρκεί μια στιγμή αδράνειας για να γίνει ζημιά. Επί 43 λεπτά λοιπόν ο «δικέφαλος» έχτιζε το παιχνίδι στα μέτρα του. Με σωστή αμυντική λειτουργία. Αλληλοκαλύψεις. Προοδευτική βελτίωση στην κυκλοφορία της μπάλας. Και μόνο πραγματικό κίνδυνο την κεφαλιά του Τζόουνς στο 2’, που δε βρήκε «κρύο» τον Χακόμπο.

Η ψυχρολουσία όμως για τον Ισπανό -και γενικότερα για τον ΠΑΟΚ- ήταν αναπόφευκτη. Γιατί ακριβώς την ώρα που έμοιαζε να ‘χει πάρει τον έλεγχο, ο Σκόνδρας επιβεβαίωσε πως δεν είναι αριστερό μπακ (αφήνοντας τον Ουτσίντα να βγει στην πλάτη του). Οι διαιτητές επιβεβαίωσαν πως ενίοτε δεν φτάνουν ούτε πέντε απ’ αυτούς (αφήνοντας τον Ιάπωνα να κοντρολάρει με το χέρι). Κι ο Ζαλάι επιβεβαίωσε πως δεν συγχωρεί, δίνοντας… απ’ το πουθενά προβάδισμα στη Σάλκε.

Ένα γκολ που θα περίμενε κανείς να σοκάρει τον ΠΑΟΚ. Να τον φέρει αγχωμένο απ’ τα αποδυτήρια. Η ομάδα του Στέφενς αγρίεψε όμως! Και δεν έχασε ούτε λεπτό για να το δείξει. Την πρώτη φορά λοιπόν ο Σαλπιγγίδης δεν πρόλαβε για εκατοστά τη σέντρα του (υποδειγματικού και πάλι) Στοχ. Τη δεύτερη όμως ο Αθανασιάδης εκτέλεσε με ακρίβεια… εκατοστού. Και αξιοποιώντας την εξαιρετική κάθετη του Κίτσιου, ξανάβαλε τα πράγματα στη θέση τους για τον «δικέφαλο».

Προσωρινά… Διότι ο ΠΑΟΚ κλώτσησε δεύτερη φορά την καρδάρα. Έστω κι αν ήταν ήδη σε πλεονεκτική θέση (μετά την αποβολή του Τζόουνς στο 64’). Το γκολ του Ντράξλερ λοιπόν -έπειτα από νέα αδράνεια της άμυνας- ήταν τραύμα που δεν μπόρεσε ν’ αντέξει ο «δικέφαλος». Ακόμα κι αν πάλεψε. Ακόμα κι αν απάντησε με τον Κατσουράνη. Ακόμα κι να ο Στοχ ανάγκασε στο πιο μακρόσυρτο «αχ» των τελευταίων χρόνων στην Τούμπα (πλασάροντας ελάχιστα άουτ). Η χαριστική βολή του Ζαλάι στο 90’ σφράγισε πως δεν ήταν γραφτό του -ούτε φέτος- να παίξει στο Champions League…

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Χακόμπο, Σκόνδρας, Βίτορ, Κατσουράνης, Κίτσιου, Κάτσε, Τζιόλης, Στοχ, Λούκας (80’ Γεωργιάδης), Σαλπιγγίδης (74’ Ολίσε), Αθανασιάδης (74’ Νέτσιντ)

Στον πάγκο έμειναν οι: Γλύκος, Κάτσικας, Σπυρόπουλος, Τζανδάρης, Ολίσε

ΣΑΛΚΕ (Γιενς Κέλερ): Χίλντεμπραντ, Φουχς, Χέβεντες, Φελίπε Σαντάνα, Ουτσίντα, Χέγκερ, Τζόουνς, Κλέμενς (61’ Μέγιερ, 70’ Νόισταντερ), Ντράξλερ, Φαρφάν (83’ Μάτιπ), Ζαλάι

Στον πάγκο έμειναν οι: Φέρμαν, Χούγκλαντ, Μπαρνέτα, Πούκι

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μπιορν Κάιπερς (Ολλανδία)
ΓΗΠΕΔΟ: Τούμπα

Γιώργος Μαραθιανός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.