Δεν τα κατάφερε ο ΠΑΟΚ και αποχαιρέτησε το Champions LeagueΟ ΠΑΟΚ πάλεψε στην Ουκρανία, όμως έμεινε στο 1-1 με την Μέταλιστ και σε συνδυασμό με την ήττα του με 2-0 στο ματς της Τούμπας, έμεινε εκτός της συνέχειας του Champions League.

Ο Μπλάνκο άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους στο 72′, ενώ ένδεκα λεπτά αργότερα (83′) ο Τόμας Νέτσιντ ισοφάρισε.

Έτσι, ο ΠΑΟΚ θα συνεχίσει την εφετινή ευρωπαϊκή πορεία του στα πλέι οφ του Europa League και θα μάθει την αντίπαλό του στην κλήρωση που θα γίνει την Παρασκευή στη Νιόν.

Με ενέργεια και αποφασιστικότητα για να σκοράρει από το ξεκίνημα του αγώνα μπήκε ο ΠΑΟΚ, αλλά δεν τα κατάφερε όσο και αν προσπάθησαν οι παίκτες του.

Την πρώτη φάση του ματς την είχαν οι Ουκρανοί στο 4’ , όταν ο Σόσα ξέφυγε από την επιτήρηση του Κίτσιου, σούταρε από πλάγια, η μπάλα έφυγε, όμως, πάνω από την εστία του Χακόμπο. Στο 25’ ο «Δικέφαλος» είχε την πρώτη, ουσιαστικά, καλή ευκαιρία για να πετύχει γκολ, με φάουλ που εκτέλεσε ο Λίνο, ο Ντισλιένκοβιτς με γροθιές (με τη μεσολάβηση και του Βίτορ), έστειλε την μπάλα άουτ. Τρία λεπτά αργότερα η Μέταλιστ βρέθηκε σε θέση βολής, η κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι του Σόουζα δεν βρήκε στόχο. Στο 45’ οι «ασπρόμαυροι» δικαιούνται να διαμαρτύρονται για πέναλτι που δεν καταλογίστηκε σε ανατροπή του Λούκας από τον Ντισλιένκοβιτς.

«Φλύαρος» επιθετικά ήταν και στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ, χωρίς να μπορεί να εκμεταλλευτεί τις αμυντικές αδυναμίες της Μέταλιστ. Την αναποτελεσματικότητα του την «πλήρωσε» στο 72’, στιγμή που οι γηπεδούχοι παραβίασαν την εστία του. Ο Μπλάνκο σούταρε όμορφα έξω από την περιοχή και άνοιξε το σκορ. Το προβάδισμα των Ουκρανών οδήγησε τον Χούουμπ Στέφενς να κάνει επιθετικότερο το σχήμα του «Δικεφάλου» στα τελευταία λεπτά, γεγονός που έδωσε στον ΠΑΟΚ το γκολ στο 83’ με τον νεοεισελθόντα στο ματς, Νέτσιντ. Ο Αθανασιάδης «έστρωσε» στο Τσέχο, ο οποίος δε δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Ο Νέτσιντ θα μπορούσε να διπλασιάσει τα τέρματα των «ασπρόμαυρων» στο 88’, η κεφαλιά του, ωστόσο, έφυγε ελάχιστα άουτ.

Διαιτητής: Φλόριαν Μάιερ (Γερμανία)

Κίτρινες: 24′ Πάπα Γκουέι/ 29′ Βίτορ, 38′ Κατσουράνης, 90’+ Αθανασιάδης

ΜΕΤΑΛΙΣΤ ΧΑΡΚΙΒ: Ντισλιένκοβιτς, Βιγιάγκρα, Αζεβέδο, Πάπα Γκουέι, Μολέδο, Έντμαρ (90’+ Μπερεζόβτσουκ), Κρασνοπόροφ, Σόουζα (62′ Μάρλος), Σόσα, Μπλάνκο, Ντέβιτς (75′ Κριστάλντο).

ΠΑΟΚ: Χακόμπο, Κατσουράνης, Βίτορ, Λίνο, Κίτσιου, Τζιόλης (82′ Νέτσιντ), Λάζαρ, Λούκας, Ολίσε, Γεωργιάδης (75′ Λόρενς), Σαλπιγγίδης (66′ Αθανασιάδης).

δολ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.