Το «ασανσέρ» των βάσεων σε 40 υψηλόβαθμες σχολές των ΑΕΙ-ΤΕΙ, αλλά και των στρατιωτικών τμημάτων, καταγράφει η εφημερίδα το «Έθνος».

«Βουτιά» στις  βάσεις εισαγωγής δεκάδων τμημάτων υψηλής και μεσαίας ζήτησης, ακόμη και αυτών που εδρεύουν σε μεγάλα αστικά κέντρα και άνοδο των βάσεων σε σχεδόν όλα τα στρατιωτικά, εξαιτίας της μεγάλης μείωσης των θέσεων, δείχνουν οι τελευταίες εκτιμήσεις.

Μετά και την κατάθεση των μηχανογραφικών δελτίων των υποψήφιων με τις προτιμήσεις για τις σχολές των ΑΕΙ-ΤΕΙ, συμπληρώθηκε και το τελευταίο κομμάτι του «παζλ» που ρυθμίζει την κίνηση των βάσεων. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, οι υποψήφιοι που στοχεύουν στα υψηλόβαθμα τμήματα, ανεξαρτήτως επιστημονικού πεδίου, θα πρέπει να αναμένουν πτώση των βάσεων που μπορεί να φτάσει ή και να ξεπεράσει τα 700 μόρια. Αντίστοιχη θα είναι η πτώση και σε σχολές μεσαίας ζήτησης και βαθμολογιών μεταξύ 13.000 έως 15.000 μορίων, αφού εκεί θα οδηγηθούν και αρκετοί υποψήφιοι που δεν θα καταφέρουν να εισαχθούν στη σχολή της αρεσκείας τους.

Δείτε πως διαμορφώνονται οι βάσεις στα περιζήτητα τμήματα όλων των επιστημονικών πεδίων:

Πτώση των βάσεων η οποία όμως θα είναι μικρότερης έντασης, αναμένεται και για τις περιζήτητες-υψηλόβαθμες σχολές των τεχνολογικών ιδρυμάτων που «υπόσχονται» επαγγελματική αποκατάσταση. Συγκεκριμένα, καθοδικά κινούνται τμήματα Φυσικοθεραπείας, Εργοθεραπείας, Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής, Διατροφής και Διαιτολογίας. Η πτώση σε αυτά τα τμήματα δεν αναμένεται να ξεπεράσει τα 350 με 400 μόρια.Αντίθετα, ανεβαίνεις ο πήχης για σχεδόν όλες τις στρατιωτικές σχολές καθώς το υπουργείο Άμυνας, στην συμπληρωματική προκήρυξη που εξέδωσε ανακοίνωσε μείωση των θέσεων εισακτέων κατά 30%.

real

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.