Αδίκησε τον εαυτό της…Δύο στιγμές αδράνειας και η αποβολή του Μπέρτου στέρησαν από τη SKODA Ξάνθη την ευκαιρία να διεκδικήσει κάτι καλό από τη Σταντάρ Λιέγης και «χάρισαν» στους Βέλγους τη νίκη με σκορ 2-1.

Οι Ακρίτες πραγματοποίησαν μια πολύ μεστή εμφάνιση, πλήρωσαν όμως την αστοχία του Μαρσελίνιο ο οποίος σε αντίθεση με ό,τι έκανε στο Μπέλφαστ, έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες, την απουσία ενός κλασικού φορ και –κυρίως- την αποβολή του Μπέρτου που ήρθε σε ένα σημείο που είχαν τον έλεγχο του αγώνα κι έδειχναν ικανοί να φτάσουν στη νίκη.

Πολύ καλή εμφάνιση από Κυριακίδη (έπιασε και πέναλτι) και Ντιέ που εκτός όλων των άλλων, σημείωσε κι ένα φανταστικό γκολ στο 36’ με εκτέλεση φάουλ.

Οι Μπιά (18’) και Σιμά (73’) τα τέρματα των Βέλγων που σε καμία περίπτωση δεν φάνηκαν ανώτεροι της Ξάνθης.

Το ματς

Οι παίκτες του Καραγεωργίου μπήκαν στο γήπεδο αποφασισμένοι να κάνουν ό,τι μπορούν δίχως ίχνος φόβου ή κόμπλεξ απέναντι στη Σταντάρ Λιέγης. Και πράγματι έκαναν το καλύτερο δυνατό τηρουμένων των αναλογιών. Είχαν κατοχή μπάλας, συμπαθητικό ρυθμό και γενικότερα συμπεριφέρθηκαν όπως όφειλαν να κάνουν ως γηπεδούχοι. Ένα πράγμα τους έλειψε και αυτό ήταν οι καθαρές ευκαιρίες, πράγμα όχι εντελώς ανεξήγητο αν αναλογιστεί κανείς πως ο Βασιλακάκης ήταν ο… τυχερός που κλήθηκε να αγωνιστεί ως «κάτι σαν σέντερ φορ».

Αυτή η απουσία επιθετικού αλλά και το γκολ που ήρθε από τους (ευχαριστημένους και σχεδόν αναιμικούς επιθετικά) φιλοξενούμενους στο 18’, θα μπορούσε να αποδειχθεί «ταφόπλακα» στις ελπίδες των γηπεδούχων για κάτι καλό εάν δεν υπήρχε Ντιέ.

Γνωστός για τις εκτελέσεις φάουλ ο ποδοσφαιριστής της Ξάνθης, κατάφερε στο 36’ να ξεπεράσει τον εαυτό του και με μια μαγική εκτέλεση να διαμορφώσει το 1-1 που έμεινε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Ένα σκορ (το 1-1) που θα μπορούσε εύκολα να είχε αλλάξει από την αρχή του δευτέρου αν δεν «μίλαγαν» οι τερματοφύλακες. Αρχικά ο Καβασίμα είπε «όχι» στον Μαρσελίνιο, με τον «ήρωα του Μπέλφαστ» να νικιέται σε μοναδικό τετ-α-τετ και λίγο αργότερα ο Κυριακίδης αποφάσισε να… το παίξει εκείνος ήρωας αποκρούοντας εντυπωσιακά εκτέλεση πέναλτι του Μπιά.

Ο Καραγεωργίου προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τον ενθουσιασμό που δημιούργησε το χαμένο πέναλτι και με δύο αλλαγές θέλησε να χτυπήσει το ματς στο τελευταίο μισάωρο περνώντας στο παιχνίδι τους Ντε Γκούζμαν και Μαρίν αντί των Μάνταλου (δεν φάνηκε ιδιαίτερα) και Μπαξεβανίδη.

Οι Ακρίτες συνέχισαν να έχουν κατοχή και έλεγχο και είχαν εικόνα ομάδας που θα μπορούσε να φτάσει στο γκολ, αν και πάλι η απουσία καθαρόαιμου φορ ήταν κάτι που δεν χρειαζόταν να είναι ειδικός κανείς για να το παρατηρήσει…

Ό,τι σχέδιο κι αν είχε καταπονήσει ο Καραγεωργίου, όμως, κι όσο κι αν οι παίκτες του προσπάθησαν να το εκτελέσουν, υπολόγιζαν δίχως ένα στοιχείο που τείνει να γίνει πληγεί φέτος στην ομάδα. Τη… δόξα του Φλίσκα που είχε αποβληθεί κόντρα στη Λίνφιλντ ζήκεψε ο Μπέρτος που είδε δύο κίτρινες σε διάστημα 16 λεπτών και τη στιγμή της αποβολής του ουσιαστικά καταδίκασε την ομάδα του σε ήττα.

Μερικά λεπτά αργότερα ο Σιμά εκμεταλλεύτηκε αδράνεια στην άμυνα της Ξάνθης, έκανε το 2-1 και οι Βέλγοι εκμεταλλευόμενοι το αριθμητικό τους πλεονέκτημα απλά το κράτησαν μέχρι τέλους, παίρνοντας τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς της Λιέγης την ερχόμενη Πέμπτη.


Οι συνθέσεις των ομάδων

SKODA ΞΑΝΘΗ: Κυριακιδης, Γούτας, Βάλλας, Κομεσίδης, Παΐτο, Ντιε (86’ Σολάρι), Μπαξεβανιδης (56’ Μαρίν), Μπέρτος, Μαρσελίνιο, Βασιλακάκης, Μάνταλος (56’ Ντε Γκούζμαν).

Στον πάγκο έμειναν οι: Πέρεζ, Γκοχούρι, Ράνος, Πλατέλλας.

ΣΤΑΝΤΑΡ ΛΙΕΓΗΣ: Καβασίμα, Οπαρέ, Αρλσανάγκιτς, Σιμά, Ιαντολί, Μαρκέ, Σισέ (46’ Μπεγιένς), Μπιά, Ντε Καμάργκο, Μπιλό, Εζεκίελ.

Στον πάγκο έμειναν οι: Μόρις, Γκοντζανί, Κενσούκε, Μπατσουαγί, Κανου, Βαν Νταμ.

sport-fm

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.