ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΛΙΣΤΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ

Είναι γεγονός πλέον η διαθεσιμότητα χιλιάδων, καθώς το υπουργείο Παιδείας αργά το βράδυ της Δευτέρας δημοσιοποίησε στο σύστημα της Διαύγειας τη λίστα με τους εκπαιδευτικούς της τεχνικής εκπαίδευσης που μπαίνουν πλέον και επίσημα στη διαθεσιμότητα.

Πρόκειται συνολικά για 2.122 εκπαιδευτικούς, ενώ αναρτήθηκαν στο Διαδίκτυο και οι λίστες των 302 καθηγητών τεχνικής εκπαίδευσης και των 25 καθηγητών στη Σιβιτανίδειο Σχολή που εξαιρέθηκαν από το καθεστώς.

Οι εξαιρέσεις αυτές γίνονται με βάση τα κριτήρια που έχει θεσπίσει το υπουργείο Παιδείας, ενώ όπως δείχνουν οι λίστες από τη διαθεσιμότητα δεν βρίσκονται στις εξαιρέσεις οι κάτοχοι μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων.

Όπως έχει ήδη προαναγγείλει ο υπουργός Παιδείας, το 60% των εκπαιδευτικών θα καλύψει τα κενά στον τομέα της υγείας, ενώ οι υπόλοιποι θα βρεθούν σε διοικητικές θέσεις στις περιφερειακές διευθύνσεις εκπαίδευσης. Κάποιοι από αυτούς βέβαια αναμένεται να εργαστούν ως ωρομίσθιοι στα ΕΠΑΛ και τις ΕΠΑΣ.

Αξιοσημείωτο είναι πως μεταξύ αυτών που θα τεθούν άμεσα σε διαθεσιμότητα ειναι και ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, κ. Κοτσυφάκης Θεμιστοκλής.

Σε ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ σημειώνει πως 2.122 εκπαιδευτικοί της Τεχνικής – Επαγγελματικής Εκπαίδευσης “μπαίνουμε σήμερα σε διαθεσιμότητα και στον προθάλαμο της απόλυσης, ελέω μιας ανηλεούς κυβέρνησης και της τρόικας”.

Και συνεχίζουν πως “θα επιβάλουμε με κάθε μέσο την επαναφορά τους στη εκπαιδευτική τους θέση. Κανείς δεν είναι μόνος. Όλοι θα είμαστε από την 1η Σεπτέμβρη στα σχολεία. Είμαστε μια μεγάλη αγκαλιά εργαζομένων που καθημερινά αγωνιούμε για αυτό που λέγεται εκπαίδευση (τι καταλαβαίνουν άραγε οι Υπουργοί, οι τροϊκανοί και οι υπηρέτες τους από αυτή την θεσπέσια διαδικασία;), και μαζί με τους μαθητές μας, μαζί με τους γονείς τους, μαζί με όλους τους εργαζόμενους, θα τους αναγκάσουμε με τους αγώνες μας να αποχωρήσουν”.

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

Η ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ

H ΛΙΣΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΙΒΙΤΑΝΙΔΕΙΟ ΣΧΟΛΗ

 

Πραξιτέλης Σαραντόπουλος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.