Ανακρίνεται 39χρονος από την Καλαμάτα – αναζητείται ένας ακόμα ύποπτος

Υπόπτους ανακρίνουν οι αστυνομικές αρχές για την ισχυρότατη βομβιστική επίθεση στην οδό Μανδηλαρά, στη Λάρισα, με πιθανολογούμενο στόχο την κατοικία της εισαγγελέως Πρωτοδικών Τρικάλων κ. Σοφίας Πετράκη, η οποία είχε χειρισθεί τις δύο δικογραφίες για τις απόπειρες απόδρασης κρατουμένων – η πρώτη του βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστού και η δεύτερη έντεκα Αλβανών κρατουμένων – από τις φυλακές της πόλης.

Πρόκειται για την αποτυχημένου απόπειρα του Παναγιώτη Βλαστού να διαφύγει με ελικόπτερο από τις φυλακές Τρικάλων, τον Φεβρουάριο του 2013 και την απόδραση λίγες ημέρες αργότερα των έντεκα Αλβανών, από τους οποίους παραμένουν άφαντοι οι έξι.

Από την ΕΛ.ΑΣ., μετά τις έρευνες που ξεκίνησαν για την βομβιστική επίθεση, προσήχθη και ανακρίνεται ένας 39χρονος από την Καλαμάτα που διαμένει στην Αθήνα, ο οποίος είχε συλληφθεί παλιότερα για αντίσταση κατά της αρχής. Επιπλέον οι αστυνομικοί έχουν εντοπίσει ΙΧ, το οποίο εξετάζεται αν έχουν χρησιμοποιήσει οι δράστες, της επίθεσης. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, πάντως, δεν έχει δηλωθεί ως κλεμμένο.

Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ αναζητούν εν τω μεταξύ και άλλο άτομο, το οποίο φέρεται να ήταν παρόν στην επίθεση στην οδό Μανδηλαρά.

Σύμφωνα με τους αξιωματικούς που διενεργούν τις έρευνες η βομβιστική υπόθεση φαίνεται να συνδέεται με την δράση προφυλακισμένου μεγαλοκακοποιού. Υπενθυμίζουν, μάλιστα, ότι πριν από έναν χρόνο σημειώθηκε παρόμοια βομβιστική επίθεση, με στόχο την κατοικία, στο Χαλάνδρι, της προέδρου του δικαστηρίου που επέβαλε μεγάλες ποινές στους εμπλεκόμενους στην απαγωγή του εφοπλιστή κ. Περικλή Παναγόπουλου. Κατηγορούμενος σε αυτήν την υπόθεση ήταν και ο προαναφερόμενος μεγαλοκακοποιός.

Σε σχέση, πάντως, με τις υπόνοιες για συσχετισμό της βομβιστικές έρευνας με την απόπειρα απόδρασης του Παναγιώτη Βλαστού, νομικοί κύκλοι επεσήμαιναν ότι «ο συγκεκριμένος ποινικός έχει καταδικασθεί δύο φορές σε ισόβια για υποθέσεις οργανωμένου εγκλήματος στην Αθήνα» και εκτιμούσαν ότι «δεν θα είχε οποιαδήποτε “εκδικητική διάθεση” για περιφερειακές υποθέσεις μικρότερου ποινικού ενδιαφέροντος, οι οποίες επισύρουν πολύ μικρότερες ποινές φυλάκισης. Εξάλλου μέχρι τώρα για την απόδραση από τις φυλακές Τρικάλων είχαν υπάρξει μόνον τυπικές πράξεις από την πλευρά της Δικαιοσύνης».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.