Στις Ελευθερές Καβάλας

Εντοπίσθηκαν στην περιοχή των Ελευθερών Καβάλας τα ίχνη της 13χρονης Χριστίνας Κρασσά που εξαφανίσθηκε το βράδυ της Κυριακής από τα Σπάτα Αττικής, σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας. Για την εξαφάνιση της μικρής είχε σημάνει “Ambert Alert” το “Χαμόγελο του Παιδιού”.

Όπως δήλωσε στο enet.gr ο αστυνομικός διευθυντής Καβάλας κ. Κοσκερίδης, τα ίχνη της μικρής εντοπίσθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας στην περιοχή Ελευθερές, όπου έφτασε ταξιδεύοντας μόνη της από την Αθήνα με λεωφορείο, για να συναντήσει άνδρα, αλβανικής καταγωγής, τον οποίο είχε γνωρίσει ένα χρόνο πριν, στην Αθήνα. Ο εντοπισμός έγινε μέσω ενεργοποίησης της κάρτας του κινητού της κοπέλας και ενημερώθηκε αμέσως η οικογένειά της.

Η αστυνομικές δυνάμεις της Καβάλας άρχισαν αμέσως την αναζήτηση, κι εντόπισαν τα εγκαταλειμμένα σπίτια όπου κοιμήθηκαν οι δύο, καθώς και το αγρόκτημα όπου αναζήτησαν τροφή και νερό, επιβεβαιώνοντας πως είναι καλά στην υγεία τους.
Μέχρι και την Τετάρτη, επιχειρούσαν επίγειες αστυνομικές δυνάμεις της Καβάλας, ενώ για την Πέμπτη, όπως μας ανέφερε ο αστυνομικός διευθυντής, έχουν ζητήσει και ελικόπτερα με θερμικές κάμερες για να διευκολυνθεί το έργο τους και να βρεθεί η ανήλικη.

“Αν παραμένουν στην περιοχή, μέσα στο δάσος, πιστεύουμε πως θα τους βρούμε σήμερα. Εκτός αν έχουν βγει στο δημόσιο δρόμο κι έχουν φύγει γι’ αλλού”, εκτίμησε ο Αβραάμ Κοσκερίδης.

Το μεσημέρι της Τετάρτης απογειώθηκε ελικόπτερο της ελληνικής αστυνομίας για να ερευνήσει την ευρύτερη περιοχή του δήμου Παγγαίου και να εντοπίσει τόσο την ανήλικη, όσο και τον ενήλικο, που φέρεται να είναι περίπου δέκα χρόνια μεγαλύτερός της.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας, ένα παιδί εξαφανίζεται καθημερινά στην Ελλάδα, με τον συνολικό αριθμό των εξαφανισμένων παιδιών να ανέρχεται σήμερα στα 97, ενώ 23 είναι τα ανήλικα θύματα αρπαγής.

Ντίνα Μπατζιά

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.