Γράφει ο Κώστας Μιχαλογιάννης*

Με έκπληξη αλλά και έντονη ανησυχία παρακολούθησα τον τελευταίο καιρό αρθρογραφία και φημολογία σχετική με το μέλλον του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας καθώς και των κατά τόπους σχολών του, ιδιαίτερα σʼ ότι αφορά την μελλοντική έδρα κάθε σχολής.
Πουθενά δεν αναφέρονται τα τμήματα των Γρεβενών ούτε και η πόλη Γρεβενά στους μελλοντικούς(;) σχεδιασμούς «υπευθύνων» και «ανευθύνων» -αναρωτιέμαι σε ποιο ρόλο κατατάσσεται ο καθένας- .

Είναι δε απορίας άξιο το πώς μπορεί κανείς να αγνοεί την πρόσφατη κατασκευή και λειτουργία υπερσύγχρονων εγκαταστάσεων, όπως αυτές του ΤΕΙ Γρεβενών, όπου φιλοξενούνται με υποδειγματικό τρόπο τρία ( φέτος δυστυχώς απέμειναν δύο ) τμήματα.
Αν όλα αυτά που εξωτερικεύονται δεν είναι απλά ασκήσεις επί χάρτου, αλλά πραγματικοί σχεδιασμοί, τότε τα Γρεβενά τίθενται αυτόματα σε θέση μάχης δίνοντας τον υπέρ πάντων αγώνα για την επιβίωσή τους.

Οι επερχόμενες αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση αναπόφευκτα θα οδηγήσουν και σε αλλαγές στο ΤΕΙ και το Πανεπιστήμιο της Δυτικής Μακεδονίας.

Η δημοτική αρχή στην κρίσιμη αυτή περίσταση δηλώνει παρούσα και αποφασισμένη. Είμαστε πεπεισμένοι ότι η μάχη για τη συνέχιση της λειτουργίας του Τ.Ε.Ι. στα Γρεβενά συνιστά όρο ανασύνταξης και δημιουργίας για τον τόπο μας. Θέτουμε λοιπόν στη διάθεση της κοινωνίας τις δυνάμεις μας για την εκπλήρωση των δικαίων της.

Είναι αναγκαίο να ανοίξει ένας ειλικρινής διάλογος μεταξύ των διοικήσεων των σχολών και των τοπικών κοινωνιών της περιφέρειας. Ό αδιαπραγμάτευτος στόχος θα πρέπει να είναι η ισόρροπη ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών, επιτεύξιμος διά της κατανομής των σχολών και στις 4 περιφερειακές ενότητες, αν θέλουμε έμπρακτα να οικοδομήσουμε την «περιφερειακή συνείδηση», ως εργαλείο ανάπτυξης και προοπτικής, αντίληψη για την οποία έχουν παλέψει γενιές και γενιές στον τόπο μας.

Οι Θεσμικοί και οι πολιτευτές, καθώς επίσης και οι φορείς των Γρεβενών οφείλουν να πάρουν θέση αλλά και να εισφέρουν στην διαλεκτική συνδιαμόρφωση τελικών προτάσεων, για τις οποίες ολόψυχα να αγωνιστούμε σύσσωμοι.

*Αντιδήμαρχος Παιδείας-Αθλητισμού –
Πολιτισμού Δήμου Γρεβενών

Κώστας Μιχαλογιάννης

 

Διαβάστε ακόμη: Πόλεμος δηλώσεων για τη Σχολή Διοίκησης Οικονομίας του ΤΕΙ Δ. Μακεδονίας (Part 1)…

Πόλεμος δηλώσεων για τη Σχολή Διοίκησης Οικονομίας του ΤΕΙ Δ. Μακεδονίας (Part 2)

Πόλεμος δηλώσεων για τη Σχολή Διοίκησης Οικονομίας του ΤΕΙ Δ. Μακεδονίας (Part 3)…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.