Νέα ανακοίνωση -«απάντηση» σε πρόσφατα δημοσιεύματα

Επανέρχεται το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. στις καταγγελίες για κακοποίηση από αστυνομικούς κρατουμένων στις φυλακές Γρεβενών. Στην ανακοίνωση που εξεδόθη για μία ακόμη φορά χαρακτηρίζεται το θέμα ως ανύπαρκτο και επισημαίνεται πως οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν σύμφωνα με όλες τις νόμιμες διατυπώσεις, παρουσία του εισαγγελέα Πρωτοδικών Γρεβενών και έγιναν από τον διευθυντή των φυλακών και σωφρονιστικούς υπαλλήλους, με τη συνδρομή αστυνομικών δυνάμεων.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «όλα τα παραπάνω προκύπτουν από επίσημες αναφορές και υπηρεσιακά έγγραφα των αρμοδίων εντεταλμένων και θεσμοθετημένων οργάνων της Πολιτείας (δικαστικών και αστυνομικών), στα οποία επισημαίνεται ότι δεν υπήρξε καμία βιαιοπραγία σε βάρος κρατουμένων».

Το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. σημειώνει επιπλέον: «Κάποιοι επιμένουν να υιοθετούν άκριτα ανώνυμες ή άλλες καταγγελίες ή επιστολές ή και “γνωματεύσεις” κρατούμενου γιατρού (έγκλειστου στις συγκεκριμένες φυλακές, με πολυετή ποινή κάθειρξης για σοβαρά ποινικά αδικήματα), τον οποίο παρουσιάζουν ψευδώς ως “γιατρό των φυλακών”!»

Συμπληρώνει ακόμη ότι κάποιοι άλλοι εμφανίζονται ως «ειδικοί», διατυπώνοντας μάλιστα και προσωπικές εκτιμήσεις περί των «υποτιθέμενων» τραυμάτων.

Η ανακοίνωση κλείνει με τη σημείωση ότι όλα αυτά αναφέρονται προτού «διερευνηθούν από τις αρμόδιες Κρατικές Αρχές, ως προς την αξιοπιστία, τη βασιμότητα ή τη σκοπιμότητα που τυχόν εξ-υπηρετούν».

Σε ανακοίνωσή της για το θέμα η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Γρεβενών επισημαίνει ότι «η a priori υιοθέτηση καταγγελιών “συγγενών” και ενός “ανώνυμου” μέχρι στιγμής συνδικαλιστή δεσμοφύλακα για κακοποίηση των κρατουμένων, οι οποίες όμως δεν έγιναν κατά τον χρόνο του ελέγχου που ενήργησαν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, αλλά μόλις κατέστη οριστικά σαφής η πρόθεση της Πολιτείας να κλείσει το “υποκατάστημα κινητής τηλεφωνίας” που σύμφωνα με τα ευρήματα λειτουργούσε μέσα στη φυλακή και παράλληλα να καθηλώσει το δίκτυο διακίνησης μαχαιριών και ναρκωτικών, δεν μπορεί παρά να υποδηλώνει τουλάχιστον σκοπιμότητα εξυπηρέτησης συμφερόντων».

Και τονίζεται πως «σε όσους όμως προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το γεγονός αυτό, ο καθένας για τους δικούς του λόγους έχουμε να επισημάνουμε: Καλό το παραμύθι, αλλά δεν έχει δράκο…»

ΔΟΛ

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή : ΕΑΥ Γρεβενών για τις καταγγελίες στις φυλακές Φελλίου: «Καλό το παραμύθι, αλλά δεν έχει δράκο…»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.