http://1.bp.blogspot.com/-sl0tIvGWBgo/UXio9VNX5yI/AAAAAAAB2XU/p-6tZIQAqDc/s1600/%CE%A0%CE%B1%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%83%CE%B7+%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%AC%CF%84%CF%89%CE%BD+080.jpgΟ Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών κ. Γεώργιος Δασταμάνης παρευρέθη την Τρίτη  (23/4) στην παρουσίαση της ερευνητικής εργασίας που πραγματοποίησε το Γενικό Λύκειο Καρπερού με θέμα «ΟΣΠΡΙΑ: Η ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΞΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ» στην αίθουσα της Δημοτικής Ενότητας Καρπερού.

Οι μαθητές παρουσίασαν με μεγάλη επιτυχία το ρόλο και τη θρεπτική αξία των οσπρίων στη διατροφή μας και επικεντρώθηκαν στην προώθηση των προϊόντων των παραγωγών της περιοχής Χασίων.

Παρουσίασαν παραδείγματα προώθησης προϊόντων από άλλες περιοχές όπως τα προϊόντα γης Βοΐου, η Φάβα Σαντορίνης, οι φακές Εγκλουβής και πρότειναν τη δημιουργία συνεταιρισμού ή ενιαίας ομάδας παραγωγών στην περιοχή Χασίων και την τυποποίηση των παραγόμενων προϊόντων.

http://2.bp.blogspot.com/-dEZavNI_cOg/UXiotqzmSsI/AAAAAAAB2XE/X7MR5VB3_TY/s1600/%CE%A0%CE%B1%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%83%CE%B7+%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%AC%CF%84%CF%89%CE%BD+063.jpg

Όλα αυτά σε συνεργασία με ειδικούς στον τομέα των πωλήσεων και σωστή οργάνωση, για προώθηση των προϊόντων απευθείας σε μεγάλες αγορές της Ελλάδας αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κυρίως με την ενασχόληση νέων ανθρώπων.

Ακολούθησε ένα ιδιαίτερο γαστρονομικό ταξίδι βασισμένο σε πρωτότυπες συνταγές με κύριο στοιχείο τα όσπρια που ενθουσίασε ακόμα και τους πιο επιφυλακτικούς επαναπροσδιορίζοντας έτσι την ιεραρχική θέση των οσπρίων στις καθημερινές διατροφικές μας συνήθειες.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στην καινοτόμο πρωτοβουλία των μαθητών που υλοποιήθηκε υπό την επισταμένη καθοδήγηση των καθηγητών τους κατορθώνοντας να κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον όλων των παρευρισκομένων σε μία κατάμεστη αίθουσα.

Γραφείο Τύπου
Αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.