tritsonisΟ Σταύρος Τριτσώνης δεν χαρίστηκε στην ΑΕΚ, κατέγραψε τα όσα -καταδικαστικά γι’ αυτήν- συνέβησαν στο ΟΑΚΑ στο Φ.Α. το οποίο στέλνει και με τα… δύο πόδια την Ενωση στην Football League. Ο Αθηναίος διαιτητής κάνει λόγο ακόμη και για τραυμαυτισμό ποδοσφαιριστή και παράγοντα του Πανθρακικού, για εισβολή οπαδών και στα αποδυτήρια και γενικά για εικόνα πολέμου που τον οδήγησε να διακόψει οριστικά τον αγώνα.

Ο Τριτσώνης αφού ανέφερε την πρώτη, προσωρινή, διακοπή στο 72ο λεπτό στη συνέχεια έγραψε στο Φ.Α. πως: “στο 88ο λεπτό 100άδες φίλοι της ΑΕΚ μπήκαν στο γήπεδο με καδρόνια, πέτρες, σίδερα και κατέστρεψαν ό,τι βρήκαν μπροστά τους και μας κυνήγησαν. Παίκτες, προπονητές και όσοι άλλοι ήταν στο γήπεδο έτρεξαν προς τη φυσούνα για να γλιτώσουν. Μας πρόλαβαν, μας χτύπησαν, χτύπησαν και τον ποδοσφαιριστή του Πανθρακικού Λουσέρο, καθώς και τον εκπρόσωπο Χάρη Μαυρομάτη.

Εκεί έγινε ποδοπάτημα και πολλοί προσπάθησαν να εισέλθουν στα αποδυτήρια. Έγινε επίσης απόπειρα κάποιοι να εισέλθουν και στα αποδυτήρια των διαιτητών. Μετά από 20 λεπτά παραμονής στα αποδυτήρια έκανα βόλτα στον αγωνιστικό χώρο και διαπίστωσα ότι γινόταν χαμός, έλειπαν σημαιάκια από τα κόρνερ, πάγκοι. Μια εικόνα πολέμου και έτσι αποφάσισα να διακόψω το παιχνίδι”.

Δείτε αναλυτικά:

«Στο 73′ διέκοψα τον αγώνα για 8 λεπτά. Εισήλθαν εντός αγωνιστικού χώρου φίλαθλοι που φορούσαν κασκόλ και φανέλες της ΠΑΕ ΑΕΚ. Μετά από ανακοινώσεις και ενέργειες των παραγόντων της γηπεδούχου ομάδος, οι φίλαθλοι αποχώρησαν από τον αγωνιστικό χώρο και ο αγώνας ξεκίνησε κανονικά. Στο 88′ και μετά από επίτευξη τέρματος από την φιλοξενούμενη ομάδα ΠΑΕ Πανθρακικός εκατοντάδες φίλαθλοι της γηπεδούχου ομάδος εισήλθαν μαζικά εντός του αγωνιστικού χώρου με πέτρες, καδρόνια, σίδερα και ό,τι άλλο έβρισκαν στο πέρασμά τους κυνηγώντας ποδοσφαιριστές και των δυο ομάδων καθώς και εμάς.

Όλοι, ποδοσφαιριστές, παράγοντες, διαιτητές, παρατηρητές και όλοι όσοι βρίσκονταν εντός αγωνιστικού χώρου τρέξαμε προς την φυσούνα του γηπέδου. Εκεί δημιουργήθηκε συνωστισμός και αρκετοί φίλαθλοι από αυτούς που εισέβαλαν μας πρόλαβαν και άρχισαν να χτυπούν όποιον έβρισκαν μπροστά τους. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να χτυπηθούν ο ποδοσφαιριστής της φιλοξενούμενης ομάδας Λουσέρο Αντριάν, ο οποίος πήγε στο ιατρείο του σταδίου κατά δήλωση των παραγόντων της ομάδας του. Επίσης χτυπήθηκε στο μάτι ο δηλωθέν ως εκπρόσωπος ομάδος Μαυρομάτης Θεοχάρης ο οποίος ήρθε αιμόφυρτος στα αποδυτήρια μας.

Εντός της φυσούνας ήταν αρκετά άτομα τα οποία είχαν πέσει κάτω και ποδοπατήθηκαν από τους υπόλοιπους που προσπαθούσαν να εισέλθουν εντός χωρίς να μπορέσω να διακρίνω ποιοι ήταν.Μετά από 20 λεπτά παραμονής στα αποδυτήρια βγήκα στον αγωνιστικό χώρο, ο οποίος παρουσίαζε μια εικόνα καταστροφής. Σκισμένα δίχτυα τερμάτων, έλλειψη από σημαιάκια στα κόρνερ, σπασμένοι πάγκοι σπασμένες διαφημιστικές πινακίδες και πινακίδες αλλαγών του τέταρτου διαιτητή, καδρόνια, γυαλιά, μπουκάλια και σίδερα παντού. Η αστυνομία είχε κάνει μεγάλη χρήση από δακρυγόνα στις κερκίδες, στον αγωνιστικό χώρο, στην φυσούσα και εντός του χώρου αυτής.

Κατόπιν όλων των παραπάνω αποφάσισα την οριστική διακοπή του αγώνα και ενώ το σκορ ήταν 0-1 υπέρ της φιλοξενούμενης ομάδας. Κατά τη διάρκεια της παραμονής μας στα αποδυτήρια, φίλαθλοι της γηπεδούχου ομάδος, προσπάθησαν να εισέλθουν εντός, σπάζοντας μια πόρτα των αποδυτηρίων. Μετά από παρέμβαση της αστυνομίας, εντός και εκτός των αποδυτηρίων, δυνάμεις των ΜΑΤ τους απώθησαν. Οι αστυνομικές δυνάμεις παρέμειναν εντός των αποδυτηρίων μας ως την αναγραφή του φίλου αγώνος και την αποχώρησή μας από αυτά»

Τα όσα έχει καταγράψει ο Τριτσώνης σημαίνουν μηδενισμό της ΑΕΚ στο συγκεκριμένο παιχνίδι, -3 βαθμούς από το φετινό πρωτάθλημα, άρα σίγουρος υποβιβασμός και -2 βαθμούς από τη νέα περίοδο.

www.sport.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.