Μειώνεται δραστικά ο αριθμός των φοιτητών που θα μετακινηθούν

Ολες οι αλλαγές στο τελικό σχέδιο «Αθηνά» την Τετάρτη στη ΒουλήΤην τελική πρόταση του υπουργείου Παιδείας για τις συγχωνεύσεις των ΑΕΙ και των ΤΕΙ που θα κατατεθεί αύριο στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής παρουσιάζουν «ΤΑ ΝΕΑ».

Τον νέο χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης θα παρουσιάσει στους βουλευτές, αλλά και σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς το μεσημέρι της Τετάρτης ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Για την ώρα που θα παρουσιάζεται το σχέδιο φοιτητές έχουν προγραμματίσει συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Οι φοιτητές διαμαρτύρονται για τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολών και τμημάτων, υποστηρίζοντας ότι υποβαθμίζονται οι σπουδές και τα πτυχία.

Με αυτήν την πρόταση μειώνεται δραστικά ο αριθμός των φοιτητών που θα έπρεπε να μετακινηθούν. Ο αριθμός των διδασκόντων και των υπαλλήλων δεν μεταβάλλεται, αλλά θα μειωθεί κατά 4% ο αριθμός των εισακτέων του επόμενου έτους. Τα τμήματα που πρόκειται να συμπεριληφθούν στο νέο Μηχανογραφικό θα είναι 384.

Δείτε τι προβλέπει για τη Δυτική Μακεδονία:

ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ by

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.