Την προηγούμενη Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020, συνεδρίασε το Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με δύο θέματα αποκλειστικά, (α) τη συζήτηση για τη στήριξη του κλάδου εστίασης και διασκέδασης στη Δυτική Μακεδονία και την ενημέρωση – συζήτηση επί του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης με αποδέκτες της πρόκλησης, πέραν των Περιφερειακών Συμβούλων, των Βουλευτών και των Δήμων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, του Προέδρου και Συντονιστή της Συντονιστικής Επιτροπής του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, κ .Κωστή Μουσουρούλη, του Πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ κ. Γεώργιου Αδαμίδη και άλλων εκπροσώπων.

Στην πολύωρη και ενδελεχή τοποθέτηση όλων των παρευρισκόμενων για το μείζων ζήτημα του Σχεδίου, αναδείχθηκε η ανάγκη ενεργούς συμμετοχής των Γρεβενών, γεγονός που έθεσε και επισήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών, Γιάννης Γιάτσιος, στον κ. Μουσουρούλη, όπως παρακάτω :

« Από την πρώτη μας συνάντηση παρουσία και φορέων του τόπου μας στα Γρεβενά, σας είχα επισημάνει το γεγονός της στέρησης των χρηματοδοτήσεων και χρηματοδοτικών προγραμμάτων για την Π.Ε. Γρεβενών, επωμιζόμενοι τα υψηλά ΑΕΠ που δημιουργούσαν οι περιοχές με τα εργοστάσια. Η κυβέρνηση δεν έκανε κάτι αντίστοιχο και για τις περιοχές των Γρεβενών και της Καστοριάς, ενώ ένα μέρος του Προγράμματος του Ταμείου Ανάκαμψης προβλέπει ένα μεγάλο ποσό των 4,1 δις ευρώ στον ευρώ της κοινωνικής συνοχής. Από τη στιγμή που ο τίτλος του Προγράμματος αναφέρεται στη Δυτική Μακεδονία, αυτό δίνει την ευκαιρία στη σημερινή κυβέρνηση να διορθώσει και να κερδίσει την ένταξη ολόκληρης της Περιφέρειάς μας. Η ισόρροπη ανάπτυξη και η συνοχή μεταξύ των Περιφερειακών Ενοτήτων είναι ζητούμενο και απαίτηση αυτής της Περιφερειακής Αρχής, του Γιώργου Κασαπίδη προσωπικά αλλά και ολόκληρης της κοινωνίας.



Θέλω να σας ενημερώσω επίσης ότι στον τόπο μας συνέβη κάτι ανεύθυνο, κάτι μη σοβαρό και αστείο, και πιο συγκεκριμένα αναφέρομαι στην επίθεση με λόγια και υποδείξεις που δεχθήκαμεαπό εκπροσώπους της Κυβέρνησης στα Γρεβενά ο Περιφερειάρχης και εγώ, ως χωρικός Αντιπεριφερειάρχης για τους όρους και τις αναφορές του συγκεκριμένου Προγράμματος ανάμεσα στις Π.Ε. Αν είναι δυνατόν ένα καθαρά κυβερνητικό πρόγραμμα με καθαρά κυβερνητικούς χειρισμούς να καταγγέλλεται από στελέχη της κυβέρνησης και μας κουνάνε το δάχτυλο για κάτι που είναι ξεκάθαρο ότι είναι της δικής τους αρμοδιότητας και των συναδέλφων τους, έχοντας προφανώς ως μοναδικό στόχο την παραπληροφόρηση, την παραπλάνηση των συμπατριωτών μου και την αποποίηση των ευθυνών, μετακυλύοντας αυτές στον Περιφερειάρχη και στον Αντιπεριφερειάρχη. Μάλιστα, εδώ, στα Γρεβενά, έφτασε στο σημείο να καταφέρεται και εναντίον κυβερνητικών στελεχών που έχουν σχέση με το πρόγραμμα. Εμείς περιμέναμε να μπει μπροστά, να είναι αρωγός στις προσπάθειες της Περιφερειακής Αρχής για τις διεκδικήσεις και για τις επιτεύξεις των στόχων για το καλό του τόπου μας και των συμπατριωτών μας. Γιατί μόνο όλοι ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας και κάνω κάλεσμα προς αυτήν την κατεύθυνση σε όλους τους φορείς. Με το βλέμμα μπροστά και μόνο, κλείνοντας, θέλω να ζητήσω από τη σημερινή κυβέρνηση αλλά και από εσάς προσωπικά να στηρίξετε την Δυτική Μακεδονία και όλες τις Περιφερειακές Ενότητες. Να στηρίξετε την Περιφέρεια. Να στηρίξετε και να δικαιώσετε την επιλογή μας να μείνουμε και να δραστηριοποιηθούμε σε αυτό το μέρος της Ελλάδας. Να μείνουμε σε αυτόν τον δύσκολο τόπο, μου επιτρέπεται μια αναφορά στον τόπο μου, τα Γρεβενά, που είναι η πιο φτωχή, η πιο γερασμένη Περιφερειακή Ενότητα της Ελλάδος. Δώστε μας την ευκαιρία και τη δυνατότητα να ζήσουν οι νέοι  του τόπου μας και να επιστρέψουν όσοι έχουν φύγει ή ένα μεγάλο μέρος αυτών. Στηρίξτε μας όχι μόνο στο θέμα του προγράμματος αλλά γενικότερα ενισχύοντας μας σε δομές ενίσχυσης των δημοσίων και φορέων και σε ιδιωτικούς φορείς».

Στην τηλεδιάσκεψη, αν και προσκλήθηκε νόμιμα, όπως αναδείχθηκε και επιβεβαιώθηκε από την Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, δε συμμετείχε ο Βουλευτής Γρεβενών, κ. Ανδρέας Πάτσης.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Π.Ε. ΓΡΕΒΕΝΩΝ

 ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΤΣΙΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.