Υπογραφή συμβάσεων του τοπικού προγράμματος CLLD/LEADER της ΑΝΚΟ


Στην υπογραφή δεκαέξι (16) ακόμα συμβάσεων του προγράμματος LEADER της Αναπτυξιακής Δυτικής Μακεδονίας Α.Ε. προχώρησε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης Προγράμματος (ΕΔΠ) LEADER, κος Γρηγόρης Τσιούμαρης.

Τα επενδυτικά σχέδια εντάσσονται στους τομείς της μεταποίησης, του τουρισμού και της παροχής υπηρεσιών.

Ειδικότερα οι συμβάσεις που υπεγράφησαν αφορούν στην ίδρυση βιοτεχνίας παρασκευής φυτικών καλλυντικών και προϊόντων καλλωπισμού, μονάδας επεξεργασίας κάνναβης και μονάδας σποροπαραγωγής, στην επέκταση εγκαταστάσεων ψυγείων και διαλογητηρίου φρούτων, στην επέκταση μονάδας ξήρανσης δημητριακών, βιοτεχνίας παραγωγής τροφίμων, τυποποίησης κρέατος και μονάδας μεταλλικών κατασκευών.



Επίσης αφορούν στον εκσυγχρονισμό επιχειρήσεων παραγωγής ροφημάτων και μπαχαρικών, χώρων εστίασης – αναψυχής και καταλύματος, καθώς και επιμορφωτικά σεμινάρια σε θέματα που αφορούν στον αγροτικό τομέα και στον τομέα της μεταποίησης.

Υπενθυμίζεται ότι το σύνολο των ενταγμένων έργων είναι 64 με συνολικό προϋπολογισμό 14,00 εκ. ευρώ και δημόσια δαπάνη 6,5 εκ. ευρώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.