Την Δευτέρα 16/11/2020 η Βουλευτής Καστοριάς κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου συνεπικουρούμενη από την Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΓΡΕΒΕΝΩΝ κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή και στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σχετικά με το φημολογούμενο πρόγραμμα Νέων Αγροτών για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στις αρχές του επόμενου έτους. Σύμφωνα με την προδημοσίευση του μέτρου 6.1. «Εγκατάσταση Νέων Αγροτών» το πρόγραμμα απευθύνεται σε όσους είναι μόνιμοι κάτοικοι των περιφερειακών ενοτήτων Κοζάνης και Φλώρινας, αγνοώντας έτσι Γρεβενά και Καστοριά.



Η Κυβέρνηση και το ΥΠΑΑΤ θεωρούν πως Γρεβενά και Καστοριά δεν θα επηρεαστούν από την βίαιη απολιγνιτοποίηση χωρίς να λαμβάνουν υπόψη ότι οι δύο ΠΕ είναι οι πλέον ζημιωμένες για δεκαετίες από την ύπαρξη της ΔΕΗ. Αδιαφορούν για τα τεράστια ποσοστά ανεργίας, για την ερήμωση με την φυγή κυρίως των νέων και για την δημιουργία Περιφερειακών Ενοτήτων δύο ταχυτήτων, αμβλύνοντας ακόμη περισσότερη την απόσταση μεταξύ τους.

Τους καλούμε να αφουγκραστούν τις φωνές αγωνίας και αδικίας και να ανακρούσουν πρύμναν.

Στην τελική δημοσίευση θα πρέπει να συμπεριληφθούν Γρεβενά και Καστοριά.

Δεν είμαστε οι φτωχοί συγγενείς, είναι θέμα ισονομίας.

 

Για την Ν.Ε. Γρεβενών

Ο

Συντονιστής

Γιώργος Καλαμάρας

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.