Κοινή επιστολή διαμαρτυρίας, προς τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, για τον αποκλεισμό της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς από το Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης Δυτικής Μακεδονίας, απέστειλαν ο αντιπεριφερειάρχης, Δημήτρης Σαββόπουλος και οι δήμαρχοι: Καστοριάς, Γιάννης Κορεντσίδης, Άργους Ορεστικού, Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου και Νεστορίου, Χρήστος Γκοσλιόπουλος.



Στην επιστολή τους, που κοινοποιείται προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη, την Συντονιστική Επιτροπή του Σχεδίου Δίκαιας Αναπτυξιακής Μετάβασης, τους βουλευτές της Π.Ε. Καστοριάς και το Γραφείο Μακεδονίας του Πρωθυπουργού, αφού επισημαίνεται ότι η περιοχή «επί δεκαετίες υφίσταται τις αρνητικές συνέπειες της λιγνιτικής περιόδου με τη λειτουργία των σχετικών εργοστασίων της Δ.Ε.Η. στη Δυτική Μακεδονία, χωρίς να ευεργετηθεί από κανένα θετικό μέτρο επ’ ωφελεία των κατοίκων της», τονίζεται ότι  η Π.Ε. Καστοριάς δεν έλαβε ποτέ καμία χρηματοδότηση από τον Τοπικό Πόρο Ανάπτυξης και έχασε σε χρηματοδοτήσεις, έργα και θέσεις εργασίας από την Ε.Ε. λόγω της στρεβλής διόγκωσης του πλασματικά υψηλού Α.Ε.Π. της Δυτικής Μακεδονίας δεδομένης της λειτουργίας των εργοστασίων της Δ.Ε.Η. στις Π.Ε. Κοζάνης και Φλώρινας.

Για τους λόγους αυτούς ζητούν από τον πρωθυπουργό να αλλάξουν οι συσχετισμοί και να ληφθούν αποφάσεις που θα εξισώνουν την ανισότητα ανάμεσα στις Π.Ε. της ίδιας Περιφέρειας

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.