Στον όμορφο ποταμό Βενέτικο και πιο συγκεκριμένα στο ιστορικό πέτρινο γεφύρι του Σπανού του Δήμου Γρεβενών βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης 4 Νοεμβρίου 2020 ο Δήμαρχος Γρεβενών κ.Γιώργος Δασταμάνης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ.Χρήστο Τριγώνη και τον Δημοτικό Σύμβουλο κ.Κωνσταντίνο Σιούλα, προκειμένου να δει από κοντά τις εργασίες αποκατάστασης που είναι σε εξέλιξη από την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Ηπείρου, Βορείου Ιονίου και Δυτικής Μακεδονίας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Ειδικότερα, το μοναδικό και αξιόλογο αυτό αρχιτεκτονικό τοπόσημο του 19ου αιώνα, των 85 μέτρων και των πέντε τόξων, αποτελεί το μεγαλύτερο σε μήκος σωζόμενο πετρογέφυρο της Δυτικής Μακεδονίας ενώ ταυτόχρονα είναι χτισμένο σε ορεινή περιοχή του Δήμου απαράμιλλης ομορφιάς, ανάμεσα στα χωριά Κοσμάτι και Κηπουρειό και μόλις 15 χιλιόμετρα μακριά από την πόλη των Γρεβενών.

Σύμφωνα με τον κ.Δασταμάνη, η προστασία και ανάδειξη της φυσικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς σε συνδυασμό με την τουριστική προβολή των Γρεβενών αποτελούν κεντρικές αναπτυξιακές προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής καθώς μέσω των συγκεκριμένων ενεργειών και δράσεων διασώζονται σπουδαία μνημεία, όπως είναι οι λίθινες γέφυρες, που μαρτυρούν την πλούσια τοπική μας ιστορία ενώ παράλληλα γίνονται πλήρως προσβάσιμα και ιδιαίτερα ασφαλή για δημότες και επισκέπτες.



Σημειώνεται ότι το έργο, προϋπολογισμού 450.000 ευρώ, έχει προβλεπόμενο χρόνο ολοκλήρωσης τον Νοέμβριο του 2022 και εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020 με τη συγχρηματοδότηση Ελλάδας και Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Γραφείο Τύπου

 Δημάρχου Γρεβενών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.