Μέχρι η Ελλάδα να εισέλθει στον  Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο την 28η Οκτωβρίου 1940 είχε υποστεί και υπομείνει σειρά προκλήσεων και ταπεινώσεων, από υπερπτήσεις και βομβαρδισμούς πολεμικών και πολιτικών σκαφών μέχρι την βύθιση του καταδρομικού ΕΛΛΗ. Δεν απάντησε σε καμία από αυτές. Έδειξε καρτερικότητα και υπομονή. Κέρδισε χρόνο για να οργανωθεί και να εξοπλιστεί, διότι η νίκη αγαπά την προετοιμασία.

Καμία όμως προετοιμασία δεν θα ήταν αρκετή αν δεν υπήρχε η ένθερμη συμμετοχή των Ελλήνων στην αναμέτρηση, ανεξάρτητα από πόστο, φύλο και ηλικία. Συμμετείχαν ολόψυχα σε έναν σκληρό και άνισο αγώνα με αυξημένη αίσθηση του καθήκοντος, για τη διαφύλαξη του σημαντικότερου συλλογικού μας αγαθού, της ελευθερίας.

Σήμερα η χώρα μας δέχεται πάλι εξωτερικές απειλές. Δέχεται συνεχείς προκλήσεις. Παράλληλα αισθανόμαστε όλοι την πίεση – οικονομική και ψυχολογική – από τις επιπτώσεις της πανδημίας. Με υπομονή, επιμονή, συμμετοχή και προετοιμασία κάνουμε το παρελθόν μας φάρο για το αύριο και όχι λιμάνι για το σήμερα. Προχωράμε ενωμένοι για να φτιάξουμε τα Γρεβενά που ονειρευόμαστε σε μια Ελλάδα που μας κάνει περήφανους.

Ζήτω η 28η Οκτωβρίου 1940!

Ζήτω η Ελληνική Δημοκρατία!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.